Miestiečiai turės galimybę susipažinti su trisluoksniais menininkės Židrijos Janušaitės darbais | Kas vyksta Kaune

Miestiečiai turės galimybę susipažinti su trisluoksniais menininkės Židrijos Janušaitės darbais

Renginio organizatorių nuotr.

Sausio 7 d. (pirmadienį) 18 val. galerijoje „Meno parkas“ (Rotušės a. 27, Kaunas) bus atidaryta menininkės Židrijos Janušaitės paroda “Nurimęs protas. Susitikimai“.

„Mano darbas susideda iš kelių raiškos sluoksnių: kaligrafijos, tapybos ir videoprojekcijos. Filmuoju ant paveikslų krentančią natūralią šviesą bei jos judėjimą drobe. Darbuose užfiksuotus stebėjimus dar kartą uždedu vieną ant kito, taip vizualiai išreikšdama tuštumos atsivėrimo idėją per minimalų formų kitimą laike, sukuriant erdvės daugiasluoksniškumą”, – pasakoja autorė.

„Regimasis pasaulis ir mano judėjimo projektų pasaulis, – teigia Merleau–Ponty, – yra tos pačios būties visuminės dalys. Mūsų kūnas ir pasaulis yra ne tik glaudžiai susiję, jie yra iš esmės vienas įvykis, kuris artikuliuojamas kaip pasaulio įvykių išraiška.“

„Neįmanoma aprėpti regimo pasaulio visumos, todėl remiuosi formos ir tuštumos idėja. Mintys, jausmai, mūsų kūno formos atsiranda ir vėl išnyksta. Pastovus kitimas, judesys tarsi sunaikina prasmės paieškos prasmę. Gal net pačią prasmės prasmę. Tada nurimsta viską vertinantis protas. Jis tampa stebinčiu atsirandančių ir išnykstančių minčių, jausmų, formų žaismą”, – savo darbus pristato Židrija Janušaitė.

Paroda veiks iki sausio 09 d.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA