Rugpjūtį Seredžiuje griaudės festivalis „Daubos Griaucmas” – Kas vyksta Kaune

Rugpjūtį Seredžiuje griaudės festivalis „Daubos Griaucmas”

Pirmą kartą rugpjūčio 18 d. Seredžiaus miestelis bus paskendęs sunkiosios muzikos garsuose, rašo Kaunoaleja.lt. Festivalio ,,Daubos Griaucmas‘‘ pagrindinis tikslas yra sukelti neginčijamą griausmą, kuris nuaidėtų per visą Lietuvą. Festivalio organizatorių noras – savo miestelį pažymėti Lietuvos alternatyvios muzikos mylėtojų žemėlapiuose ir atvykėlius traukti ne vien tik piliakalniu: ,,Mes norime, kad visi pasilinksmintų iš širdies ir ištaškytų visas jėgas. Tikrai žinom, kad tiek visos pasirodysiančios grupės, tiek mes – organizatoriai, tam atiduosim visas jėgas, o kas jau tą įvertins, tas įvertins‘‘.

Prieš ketverius metus „Daubos Griaucmo” pavadinimą gavo žmonių susibūrimas, susirinkęs tiesiog pasilinksminti ir gerai praleisti laiką. Festivalio organizatoriams Gyčiui Šimkevičiui, Simonui Jankauskui ir Rimvydui Markevičiui įkūrus grupę „NeKKralai” , „Daubos Griaucmas” tapo minimas drauge su grupės gimtadieniu, kurio šventėje grojo patys grupės atstovai ir kiti jų draugai. „Tada pusiau juokais, pusiau rimtai sakėm, kad ŠITAI mes vieną dieną paversim tikru festivaliu. Galiausiai šiemet tvirtai nusprendėme, kad tokio paūžimo daržinėje nebeužtenka ir reikia padaryti kažką rimto‘‘ – teigė festivalio organizatoriai.

Gyčio ir Simono gimtasis kraštas – Seredžius. Norima šį miestelį atgaivinti, pritraukti kuo daugiau žmonių, kuriems būtų galima parodyti, kokia tai nuostabi vieta. Todėl šis festivalis yra viena iš geriausių galimybių išpildyti šį jaunuolių norą. Nors grupės ,,NeKKralai‘‘ būgnininkas Rimvydas yra iš Vilkijos, Seredžius yra vieta, kurioje vyksta visos repeticijos– tai jų ,,bazė‘‘ (pagrindinė buveinė – aut. past.).

”Daubos Griaucmas‘‘ neapibrėžiamas tiksliai amžiaus kategorijai. ,, Tikim, kad nors jaunystė lekia juodbėriais žirgais, niekur ji toli nenulekia, kol širdis jauna, ‘‘ – teigė festivalio organizatoriai. Manoma, kad daugiausiai žiūrovų bus jaunų, o tai didelis privalumas : daugiau jėgų, daugiau šėlsmo, daugiau linksmybių ir mažiau susivaržymų.

1 2
Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA