Daugiabučio gyventojai panikoje: griūva namo siena | Kas vyksta Kaune

Daugiabučio gyventojai panikoje: griūva namo siena

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Į portalo „Kas vyksta Kaune“ kreipėsi daugiabučio, esančio Aleksoto seniūnijos teritorijoje, gyventojai. Pasak jų, beveik prieš du mėnesius gavę informaciją apie pavojų keliančią situaciją, kauniečiai iki šiol nesulaukia skubios reakcijos į problemą.

[galerija kiek=”4″]

„Gyvename Vinčų gatvėje 2 numeriu pažymėtame daugiabutyje. Čia dar sausio 16 dieną namo stende buvo patalpintas bendrovės „Būsto valda“ atstovų informacinis skelbimas, kuriame rašoma: „Dabartinė namo mūrinių sienų būklė bloga, tai kelia pavojų žmonių saugumui ir gyvybei. Norint apsaugoti bendrąsias namo konstrukcijas bei gyventojų turtą, reikalinga atlikti pastato sienų konstrukcijos ekspertizę“, – įrašą cituoja portalo skaitytojai.

Pasak jų, pastarieji žodžiai itin baugina ir verčia jaustis siaubingai. „Gresia pavojus gyvybei, tačiau blogiausia tai, jog niekam nerūpi pagerinti susiklosčiusią situaciją. Iki šios dienos, kone du mėnesius niekas nevyksta. „Būsto valdos“ atsovų prašėme kuo skubiau įvertinti situaciją ir pranešti, ar šio namo gyventojams reikia evakuotis. Tačiau ši bendrovė ne tik nesirūpina žmonių saugumu, bet ir neskuba atsakyti į atstovams skirtus oficialius registruotus laiškus. Jaučiamės bejėgiai matydami tokį abejingumą. Kas bus, jei daugiabutis tiesiog sugrius?“, – nerimauja Vinčų gatvės gyventojai.

Minėtame pranešime taip pat rašoma, kad lauko zona ties vienu butu šiuo metu aptverta „STOP“ juosta, nes apdailinė siena prie lango išvirtusi į išorę maždaug 7-9 cm, o pajudinus ranka juda.

Tačiau portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistams „Būsto valdos“ vadovas Šarūnas Eidintas tvirtina, jog pavojų gali kelti tik vieta, kurioje siena yra išvirtusi. „Būtent todėl teritorija – aptverta ir gyventojai apie galimą pavojų įspėti. „STOP“ juostų peržengti nederėtų. Tačiau bendra pastato būklė nėra kritinė ir grėsmės saugumui nekelia, išvirtusi siena bendrai pastato būklei taip pat grėsmės nekelia. Ji bus tvarkoma kuo skubiau“, – komentavo jis.

Pasak bendrovės vadovo, jau rastas rangovas, atliksiantis ekspertinį situacijos vertinimą ir pateiks reikalingų darbų rekomendacijas.

„Ekspertinio vertinimo išvadų tikimės sulaukti dar šį mėnesį, turėdami jas iš karto kreipsimės į gyventojus, pristatydami būsimus remonto darbus. Namo gyventojams taip pat esame pasiūlę dalyvauti būsto renovacijos programoje, tačiau kol kas šis pasiūlymas susidomėjimo nesulaukė“, – kalbėjo Š. Eidintas.

Svarbu atkreipti dėmesį, jog darbus atlikti specialistai galės tik sulaukę palankesnių orų. Jei šalčiai laikysis, juos teks kiek atidėti, sakė jis.

 

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA