Skaitytojų perspėjimas: į miestą atkeliavo didelis vilkas (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Skaitytojų perspėjimas: į miestą atkeliavo didelis vilkas (papildyta)

Freeimages nuotr.

Kaunietė tikina liepos 18 dienos vakarą išvydusi ne itin dažną vaizdą – vilką. Laukinis gyvūnas esą šmirinėja gatvėmis ir nupėdino į miestą. „Būkite atsargūs ir akyli“, – perspėja moteris.

„Vakar maždaug tarp 21:00 – 21:30 val. kelyje Kaunas-Vilnius, netoli Muravos sankryžos išsukimo iš autostrados, miesto pusėje mačiau laukuose stovintį didžiulį vilką. Gal iš Kleboniškio miško atklydo?“, – stebisi kaunietė.

Tačiau keisčiausia, pasak jos, tai, jog vilkas esą perėjo autostradą ir atsidūrė miesto pusėje, kur Šiaurės prospektas. „Nedažnai tokį dalyką pamatysi. Rusvas, ilgo plauko, o šio laukinio gyvūno ūgis siektų maždaug žmogaus juosmenį“, – pasakoja moteris.

Ji teigia turinti žinių, kad tokio dydžio vilkai kaip šis, veikiausiai ilgaamžiai ir jau ne jaunikliai.

Papildyta specialisto komentaru:

Pasak Lietuvos zoologijos sodo Plėšriųjų žinduolių skyriaus vedėjos Angelės Grebliauskienės, retai pasitaiko, kad vilkai atklystų į miestą. Specialistės teigimu, gali būti, kad žmonės supainiojo vilką su šunimi. „Įstatymas taip elgtis draudžia, bet žmonės kartais kryžmina naminius šunis su laukiniais vilkais ir šie susilaukia jauniklių“, – teigė ji.

A. Grebliauskienė sako, kad šiuo metu yra vilkų šėrimosi metas – jų kailis nėra tamsiai pilkas kaip žiemą, o labiau rusvos spalvos. „Vilkai yra protingi gyvūnai ir nelabai tikėtina, kad jie savo maršrutu pasirinktų miesto pusę. Tam turėtų būti svari priežastis – ruja, maisto paieška esant sužeistam. Žinoma, gali būti ir taip, kad žmonės slapčia laiko vilkus ir vienas iš jų pabėga“, – komentavo Plėšriųjų žinduolių skyriaus vedėja.

Pasak jos, jei žmogus mieste tikrai pamatytų vilką, patariama nesiartinti, nejuokauti, nevaryti gyvūno šalin ir nedelsiant skambinti gyvūnų globos draugijai Kaune ar Lietuvos zoologijos sodo veterinarijos gydytojams.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA