„Kaunas Jazz“ nemokami koncertai kviečia miestiečius džiazuoti visą savaitgalį | Kas vyksta Kaune

„Kaunas Jazz“ nemokami koncertai kviečia miestiečius džiazuoti visą savaitgalį

R. Tenio nuotr.

Penktadienio vakarą prasidėjo jau 26-ojo „Kaunas Jazz“ festivalio nemokami renginiai Vienybės aikštėje. Kaip ir kasmet, čia kauniečių laukia didieji koncertai penktadienio ir šeštadienio vakarais, kurių kulminacijoje dangų nušvies tradicinis festivalio fejerverkas.

Kaip ir kasmet, renginių Vienybės aikštėje programa prasidėjo nuo vaikų priešimo ant grindinio akcijos bei varpų muzikos koncertu.

Penktadienio vakarą kauniečius į Vienybės aikštę pakvies lenkų muzikos dienai skirtas koncertas, rengiamas kartu su Lenkijos institutu. Didžiojoje scenoje kauniečiai turės galimybę išvysti Derrick Mckenzie ir Pawel Kacmarczyk.

Šeštadienio vakarą „Kaunas Jazz“ didžiojoje scenoje nepamatysime kiekvienais metais festivalyje dalyvaujančių „Saulės kliošo“, tačiau juos pakeis Kotryna Juodzevičiūtė ir kolektyvas „Silent Blast“, o vakaro kulminacijoje žiūrovams savo pasirodymą padovanos kolektyvas iš Estijos „State of Zoe“, po kurio dangų nušvies tradicinis festivalio fejerverkas.

Be nemokamų renginių Vienybės aikštėje, visą šeštadienį Laisvės alėjoje ir Vilniaus gatvėje kauniečius ir miesto svečius kvies nemokami „Džiazo gatvės“ renginiai, kurių metu publikai pristatys jauni, link didžiųjų scenų keliaujantys atlikėjai.

Kauno sinagogoje sekmadienį džiazo mėgėjai galės pasimėgauti žydiškąja tema festivalyje, kurią skleis Giedrius Kuprevičiaus ir Liutauro Janušaičio projektas „KurzSax”. Vytauto Didžiojo bažnyčioje rinksis Sakralinės muzikos gerbėjai.

Visą renginių programą savaitgaliui Kaune rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA