Pažadai Vaišvydavos gyventojams: atskleidė, kokie pokyčiai laukia | Kas vyksta Kaune

Pažadai Vaišvydavos gyventojams: atskleidė, kokie pokyčiai laukia

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Antradienį vykusiame Kauno miesto savivaldybės tarybos posėdyje Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) frakcijos narys Robertas Kaunas iškėlė klausimą dėl Vaišvydavos gyventojų jau daug kartų išsakytų problemų. Savivaldybės administracijos direktorius Tadas Metelionis patikino, kad infrastruktūros atnaujinimo darbai yra suplanuoti ir atskleidė, kokie pokyčiai Vaišvydavoje laukia.

„Vaišvydavos bendruomenė labai aktyviai prašo atsižvelgti į infrastruktūros poreikius. Vaišvydavoje trūksta apšvietimo, trūksta takelių, dviračių takų, bendruomenė jaučiasi gyvenanti ne mieste, o kaime“, – R. Kaunas, prabilęs Vaišvydavos gyventojų balsu, išdėstė gyvenvietėje matomus trūkumus.

Politikas klausė savivaldybės administracijos direktoriaus T. Metelionio, ar planuojami infrastruktūros atnaujinimo darbai Vaišvydavoje ir kokie yra tokių darbų terminai. T. Metelionis tvirtino, kad darbai jau suplanuoti ir išsakė, kas yra numatyta.

„Vaišvydavai artimiausiu metu bus skirtos nemažos investicijos. Suplanuota mokyklos rekonstrukcija – esminė rekonstrukcija, perstatant, išplečiant ir pritaikant šiuolaikiškam paslaugų teikimui.

Rengiamas techninis projektas Vaišvydavos karjero aplinkos sutvarkymui įsteigiant parką, modernią rekreacinę erdvę. Taip pat mūsų gatvių remonto plane numatyta Didžiosios ir Piliuonos gatvių rekonstrukcija“, – tvirtino Kauno savivaldybės administracijos direktorius.

Pasak T. Metelionio, Didžiosios ir Piliuonos gatvių rekonstrukcija numatoma 2025 ir 2026 metais. Rekonstruojamas plotas bus didelis, tad darbai greičiausiai bus vykdomi dvejus metus.

Jis taip pat pridėjo, kad bus sutvarkytos ir lietaus nuotekos bei inžineriniai tinklai. Be to, rengiamas mokyklos Vaišvydavoje techninis projektas – „turbūt porą metų užtruks, kol pasirengsim projektą ir pradėsim rangos darbus“.

Vaišvydavos parko projektas, pasak T. Metelionio, rengiamas ir jau yra baigiamosiose stadijose. Tikimasi antroje vasaros pusėje gauti statybos leidimą bei pirkti rangos darbus. Anot T. Metelionio, darbai bus pradėti, kai tam bus tinkamos orų sąlygos – šiais metais arba kitų metų pavasarį.

Primename, kad dar praėjusių metų lapkritį rašėme apie šaligatvių nebuvimą aukšto eismo intensyvumo gatvėje Vaišvydavoje. Jau tąsyk gyventojai skundėsi, kad valdžia jų negirdi, o apie šaligatvius Vaišvydavos plente, Didžiojoje gatvėje galima tik pasvajoti.

„Ką tik paskaičiau gyventojų nusiskundimus dėl šaligatvio nebuvimo IX forto gatvėje. Analogiška situacija yra pakeliui į Vaišvydavą. Nuo pat hidroelektrinės žiedo link Vaišvydavos per Zuikinę nėra jokio šaligatvio. Propaguojama sveika gyvensena, dviračiai.

Deja, nei vieni, nei tuo labiau su vaikais negalime iš Vaišvydavos link centro pajudėti nei dviračiais, nei paspirtukais, nei pėsčiomis. O kelias iš Vaišvydavos per Zuikinę yra vienintelis, kuriuo galima pasiekti centrą. Kiek rašyta prašymų, Vaišvydava miesto valdžios nedomina. Pačioje Vaišvydavoje esantys šaligatviai remonto nematę nuo gyvenvietės įkūrimo“, – pernai lapkritį situaciją nupasakojo naujienų portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytoja.

Tąkart Kauno miesto savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis „Kas vyksta Kaune“ pateiktame komentare nurodė, kad situacija dėl kelio nuo vadinamojo HES’o link Vaišvydavos per Zuikinę žinoma. Tiesa, A. Pakalniškis pernai konkrečių planų neįvardijo, tik pridūrė, kad šioje vietoje įrengti net ir paprasčiausią šaligatvį yra sudėtinga, kadangi dalis kelio yra apsupta miško.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA