Uždarius svarbią gatvę, kitoje nesutvarkytoje vietoje eismas tiesiog „užsiblokavo“ | Kas vyksta Kaune

Uždarius svarbią gatvę, kitoje nesutvarkytoje vietoje eismas tiesiog „užsiblokavo“

Įsibėgėjus Kauno kelio darbų „pasiutpolkei“ vairuotojai susiduria su dar didesnėmis eismo spūstimis. Patekimas į Romainius, Giraitę ir kitus mikrorajonus piko valandomis nuo šio trečiadienio tapo itin komplikuotas dėl suintensyvėjusių kelio darbų ir dėl to kylančių spūsčių. Deja, bet situacijos nepagerina ir vis dar sustabdyti kelio darbai ant Sargėnų estakados. 

Kelio darbai nusukus link „Depo“

Kaip skelbėme vakar, nuo trečiadienio vairuotojai raginami vengti Vijūkų (senesnis atkarpos pavadinimas – B. Brazdžionio g.). Čia rekonstrukcija vyksta atkarpoje tarp 9-ojo forto ir Tyrlaukio g. Dalinai uždaryta ir netoliese esanti Vytėnų gatvė.

Pagal šiuo metu paskelbtą informaciją, eismo draudimai šiose gatvėse tęsis bent kelis mėnesius. Siūlomas vienintelis alternatyvus maršrutas, t. y. apylanka pro Vakarinį aplinkkelį. Tiesa, ir apylankoje šiuo metu ribojamas eismas dėl sustabdytų darbų ant estakados. Kada jie bus atnaujinti, kol kas nežinoma.

Eismo schema Šilainiuose / Kaunas.lt nuotr.

Besidriekiančios automobilių eilės ant Sargėnų estakados

Dar sausį skelbėme apie sustojusius ir nevykstančius kelio darbus ant Sargėnų estakados.

Kelio darbai čia ir toliau nevyksta, eismas leidžiamas tik viena eismo juosta. Didelė dalis vairuotojų stengiasi vengtis šios problematiškos vietos, o taip susidaro eismo spūstys ir aplinkiniuose įvažiavimuose į „Via Baltica”.

Miesto savivaldybė, panašu, neįvertino visų eismo problemų, kurios gali kilti apylankos eismą nukreipiant į „Via Baltica” per Sargėnų estakadą, kurios rekonstravimo darbai sustabdyti, tačiau eismas vyksta ribojant greitį ir tik viena eismo juosta.

Dėl kelio darbų link Vijūkų per Šilainių pusę ir sustabdyto viaduko remonto, čia nusidriekia dar didesnės automobilių eilės nei įprastai. „Kas vyksta Kaune“ primena, jog patekimą į Romainius ir Vijūkus dar labiau apsunkina nebaigti darbai vadinamojoje „Regitros” įkalnėje. Atvažiavus nuo Raudondvario plento, čia eismas į viršų draudžiamas.

Panašu, kad norint patekti į Romainius, Vijūkus ir kitus aplinkinius mikrorajonus, belieka važiuoti alternatyviais maršrutais – Šilainių plentu, iš autostrados per Giraitę (nuo Klaipėdos pusės) arba „Via Baltica“, važiuojant per Sargėnų estakadą, kurioje ribojamas eismas ir sustabdyti darbai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA