Slenka paskutinė para, kada Kauno miesto taryba gali pasirašyti už mero interpeliaciją | Kas vyksta Kaune

Slenka paskutinė para, kada Kauno miesto taryba gali pasirašyti už mero interpeliaciją

/ R. Tenio nuotr.

Nepriklausomos socialinės platformos pilietiniam pasipriešinimui Kaune „Mes nepavargsim“ įkūrėjai kviečia kauniečius nepavargti ir prisidėti prie akcijos „Nubrauk pasiteisinimus“. Akcijos tikslas – paraginti Kauno miesto savivaldybės tarybos narus pasirašyti opozicijos pasiūlytą interpeliaciją merui. Pasirašymo laikas beveik ištirpo – tai reikia padaryti iki balandžio 11 dienos.

„Du metai karo, o kartu – ir „Vičiūnų grupės” dviprasmės veiklos jo fone, „Vičiūnų grupės” atstovų susitikimai Kuboje po Rusijos vėliava, dabar dar ir skandalas dėl sankcionuotų prekių vežimo į Rusiją – nežinau, kiek dar pragaro ratų reikia Kaunui apeiti, kad jie sudegintų interpialiacijos nepasirašiusių Kauno miesto Tarybos narių pasiteisinimus, – sako viena iš akcijos organizatorių Rūta Vyžintaitė – Lajienė. Jos teigimu, „Mes nepavargsim“ komanda ir savanoriai bendravo su kai kuriais nepasirašiusiais tarybos nariais iš „Vieningo Kauno“ bei socialdemokratų frakcijos ir nors dalis jų smerkia Matijošaičių interesų painiojimą, akivaizdžiai trūksta politinės valios ir elementaraus nešališkumo priimti drąsius, bet elementarius sprendimus.

Rokas Povilius, taip pat akcijos organizatorius, papildo, kad kai kurie tarybos nariai jau net nebeneigia „Viči grupės“ veiklų pavojaus valstybei, bet vienas dažniausių pasiteisinimų yra esą „sustos mieste daromi darbai“.

„Bet darosi panašu, kad jie taip ar taip sustos, kai merą iš salės išves su antrankiais, tai kam gaišti laiką?“ – pastebi R. Povilius.

Visi apsilankę „Mes nepavargsim“ paskyroje kviečiami rasti nepasirašiusių tarybos narių pavardes ir kreiptis į juos asmeniškai kuo greičiau.

„Būtina megzti dialogą su atsakingais asmenimis, sakyčiau juos net padrąsinti, įkvėpti: mums pavyks jei ne šiandien, tai vėliau, nes mes nepavargsim, o laukti negalim, nes kol laukiam iš Lietuvos verslininkų į Rusijos sąskaitą kapsi milijonai!“, – sako akcijos organizatoriai.

Interpeliacijos dar nepasirašiusių Kauno miesto tarybos narių sąrašąs

VIRGINIJA ADOMAITIENĖ

JONAS AUDĖJAITIS

DONATAS BACEVIČIUS

SAULIUS VILIUS BARTAŠKA

RAMUNĖ BIČKAUSKIENĖ

REGINA GRIGONIENĖ

JŪRATĖ JANKAUSKIENĖ

AUDRONĖ JANKUVIENĖ

INGA JUODEŠKIENĖ

ROBERTAS KAUNAS

SAULIUS KAVALIAUSKAS

INGRIDA LAPĖNAITĖ-KRASNICKĖ

RIMANTAS LEKAVIČIUS

KRISTINA LUKAUSKAITĖ-VALATKĖ

VIKTORIJA MAČIŪNĖ

ROSVYDAS MARCINKEVIČIUS

LORETA MATIJOŠAITĖ

DAINIUS MATIJOŠAITIS

ŠARŪNAS MATIJOŠAITIS

JŪRATĖ ELENA NORVAIŠIENĖ

AUŠRA PAPIRTIENĖ

VAIDA PRANARAUSKAITĖ

JAUNIUS RAMOŠKA

DARIUS RAZMISLEVIČIUS

KAZIMIERAS RIMEIKIS

SIMAS SIRTAUTAS

KAROLIS STIRBYS

LIGITA VALALYTĖ

GEDIMINAS VASILIAUSKAS

INGRIDA VISOCKIENĖ

TOMAS ŽEBUOLIS

KAROLINA ŽEKAITĖ

BENJAMINAS ŽELVYS

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA