Laisvės alėjos fontano testavimo darbai ne juokais išgąsdino kauniečius | Kas vyksta Kaune

Laisvės alėjos fontano testavimo darbai ne juokais išgąsdino kauniečius

Moderato Patašini 2024/04/10 19:09
Laisvės alėjos fontanas / M. Patašini nuotr.

Jau antrą dieną kauniečiai kulniuodami Laisvės alėja nesupranta kas atsitiko šios pagrindinės miesto gatvės pažibai – fontanui.

Pirmadienį fontanas neveikė, tačiau jame jau tyvuliavo vanduo. Kažkas jau net buvo įmetęs smulkių „laimės ir sugrįžimo“ centų.

Antradienį fontanas jau rodė šiokius tokius gyvybės požymius, tačiau vandenį purškė tik apatiniai bumbulai. Tačiau bene labiausia praeivius stebino putotas fontano vanduo.

„Siaubas kažkoks, nejaugi jau kažkas suspėjo skalbimo priemonių prileisti?“ – klausė ne vienas.

Būtent tokių atvejų yra pasitaikę ne kartą ankstesniais metais. Nors fontanas ir atrodė ne itin patraukliai, kai kurie praeiviai, tikriausia turistai, įsiamžino jo fone.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ Kauno miesto savivaldybėje pasidomėjo, kas nutiko šiam fontanui.

Netrukus sulaukėme savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo Aloyzo Pakalniškio paaiškinimo:

„Kauno vandenų“ atsakomybėje yra geriamojo vandens fontanėliai Rotušės aikštėje, Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelio, Kauko laiptų bei Radastų g., ties Ąžuolyno biblioteka, fontanai.
Įmonė taip pat eksploatuoja vandens gėrimo fontanėlius-stoteles Studentų skvere, Jonavos gatvėje, Draugystės ir Kalniečių parkuose, Lampėdžių paplūdimyje.

Kauno miesto savivaldybė prižiūri ir jau paleido legendinį Laisvės alėjos fontaną, grindinio trykšlį ties K. Donelaičio gatve. Neužilgo čiurlens ir kauniečių pamėgtas Vienybės aikštės upelis, Muzikinio teatro sodelio fontanas.

Šiuo metu miesto atsakomybėje taip pat yra Dainavos, Draugystės bei Kalniečių parkų fontanų priežiūra. Atnaujinus Steigiamojo seimo aikštės fontaną bus sprendžiama kas jį eksploatuos.

Šiuo metu vyksta paruošiamieji darbai, testavimas ir fontanų paleidimas. Fontanai plaunami, valomi, paruošiami siurbliai, iš vandens gėrimo kolonėlių imami mėginiai vandens kokybės nustatymui.

Pradedant naują sezoną tikrinama ar tinkamai veikia dozavimo įrenginiai, užtikrinantys vandens kokybę, purkštukai, pagal poreikį jie reguliuojami arba taisomi“ , – situaciją paaiškino A. Pakalniškis.

Planuojama Kauno fontanus paleisti iki gegužės 1 d.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA