Kaunietė savo mažametę dukrą mušė, žemino ir draudė valgyti – liepė susimokėti už maistą | Kas vyksta Kaune

Kaunietė savo mažametę dukrą mušė, žemino ir draudė valgyti – liepė susimokėti už maistą

ELTA 2024/04/10 17:53
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Kaunietė kaltinama mušusi ir niekinusi savo mažametę dukrą, draudusi jai valgyti ir reikalavusi pinigų už maistą.

Kauno apylinkės teismo Kauno rūmuose nagrinėjama baudžiamoji byla, joje kaunietė kaltinama piktnaudžiavimu tėvų teisėmis ar pareigomis bei nesunkiu savo dukters sveikatos sutrikdymu, trečiadienį pranešė teismas.

Remiantis prokurorų surinktais duomenimis, kaltinamoji, būdama atsakinga už savo mažametės dukros auklėjimą ir vystymąsi, privalėdama sudaryti sąlygas visapusiškai ir harmoningai vystytis, užtikrinti vaikų teises, sudaryti tinkamas sąlygas vaikui gyventi ir augti, piktnaudžiavo savo, kaip motinos, teisėmis ir pareigomis bei sistemingai fiziškai ir psichiškai gniuždė savo mažametę dukrą, žiauriai su ja elgdamasi.

Moteris kaltinama tuo, jog nuo 2018 m. birželio iki 2022 m. lapkričio mėnesio sistemingai fiziškai ir psichologiškai žalojo nukentėjusiąją ir žiauriai su ja elgėsi – mušė, baugino, niekino, emociškai neprižiūrėjo, žemino žodžiais ir veiksmais, drausdavo valgyti ar reikalaudavo susimokėti už maistą. Remiantis kaltinamojo akto duomenimis, dėl padarytų nusikalstamų veikų nukentėjusiajai buvo konstatuotas nesunkus sveikatos sutrikdymas.

Per ikiteisminį tyrimą ir teisme kaltinamoji pripažino savo kaltę dėl jai inkriminuojamų nusikalstamų veikų ir teigė, kad dėl jų gailisi.

Teismas galutinį procesinį sprendimą šioje byloje skelbs gegužės mėnesį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA