Kaunietė įsiuto: užgrobta automobilių stovėjimo aikštelė | Kas vyksta Kaune

Kaunietė įsiuto: užgrobta automobilių stovėjimo aikštelė

Skaitytojos nuotr.

Naujienų portalo „Kas vyksta Kaune“ redakciją pasiekė pasipiktinusios kaunietės laiškas, kuriame teigiama, jog statybininkai užėmė automobilių stovėjimo aikštelę, esančią Vytauto pr. 43A.

„Vyksta pastato, esančio Vytauto pr. 43, rekonstravimo darbai. Statatybininkai visą statybinę techniką (betonvežius, sunkvežimius) ir netgi savo privačius automobilius parkuoja ir vykdo statybos darbus iš mūsų automobilių stovėjimo aikštelės (Vytauto pr. 43A)“, – apie nepatogumus keliančią situaciją pasakojo kaunietė.

„Mums tai labai nesaugu, nes dirba galinga statybinė technika, užteršta visa aikštelė, sudaužyti lauko laiptai, bordiūrai, neturim kur palikti savo automobilių“, – piktinosi moteris. „Kažkodėl visi dirbantys mieste palieka miesto aikštelėse ir sumoka miestui, tik statybininkai niekada nemoka“.

Laiško autorė taip pat pabrėžė, jog tarpukario metais pastatytas rekonstruojamas pastatas yra įtrauktas į UNESCO paveldo sąrašą.

„Nieko ten saugomo neliko. Visas pastatas sudaužytas, kaip ir mūsų aikštelė“, – komentavo Vytauto pr. gyventoja.

Kauno miesto savivaldybės administracijos Kultūros paveldo skyriaus vedėjas Saulius Rimas teigė, jog „į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą įtrauktas ne pastatų sąrašas, bet Naujamiesčio ir Žaliakalnio teritorijos kaip urbanistinė vietovė, su visais pastatais ir gatvėmis“.

S. Rimas pridūrė, jog namas, esantis Vytauto pr. 43A, yra UNESCO pasaulio paveldo vietovės teritorijoje.

Savivaldybės įstaiga: gyventoja turėtų kreiptis į namo administratorių

Kauno miesto savivaldybei priklausančios biudžetinės įstaigos Kauno būsto modernizavimo agentūros atstovė žiniasklaidai Izabelė Bočkienė teigė, jog šioje situacijoje nepatenkinti gyventojai turėtų kreiptis į tvarkomo namo administratorių.

„Šiuo atveju jis ir yra atsakingas dėl namo renovacijos ir kieme dirbančios sunkiosios technikos“, – komentavo I. Bočkienė.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA