Atpigus elektrai, mažinama ir geriamojo vandens kaina Kaune | Kas vyksta Kaune

Atpigus elektrai, mažinama ir geriamojo vandens kaina Kaune

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Miesto savivaldybės įsteigtos bendrovės „Kauno vandenys” klientai už šalto vandens kubinį metrą mokės 45 centais mažiau. Nauji tarifai įsigalios nuo šių metų gegužės 1 dienos.

Šią savaitę priimtame nutarime Valstybinė reguliavimo taryba (VERT) pažymi, kad ,,Kauno vandenų” paslaugų kainų mažinimą lemia atpigusi elektros energija, sumažėjusios išlaidos technologiniam kurui ir kt.

Butų gyventojams už geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo paslaugas tarifas nuo gegužės sumažės nuo 2,52 iki 2,07 Eur/m3 su PVM, individualių namų gyventojams – nuo 2,48 iki 2,03 Eur/m3 su PVM, juridiniams asmenims kaina kinta nuo 2,59 iki 2,14 Eur/m3 skaičiuojant su PVM.

Tačiau įmonėms tuo pat metu padidės 6 centais (nuo 0,17 iki 0,23 Eur/m3 su PVM) paviršinių nuotekų tvarkymo paslaugų tarifas.

,,Energetikos išteklių ir žaliavų rinkose susiklosčiusios aplinkybės vertė ieškoti greitų ir efektyvių sprendimų paslaugų kainoms amortizuoti. Remdamiesi elektros kaina biržoje, nustatėme efektyviausius siurblinių darbo režimus, investavome į veiksmingus vandens siurblius ir vandens perpumpavimo įrenginius. Vien tuo neapsiribojome – investavome ir į atsinaujinančius energijos išteklius, elektromobilius. Dalį elektros energijos pasigaminame iš valymo įrenginiuose surenkamo nuotekų dumblo, kurio kasdien sukaupiama apie 50 tonų”, – kalbėjo bendrovės vadovas Ramūnas Šulskus.

Įmonės pranešime teigiama, jog ‘bendrovės „Kauno vandenys” aptarnaujamoje licencijuojamoje teritorijoje vartotojų mokama suma už paslaugas sudarys 0,81 proc. vidutinių šeimos pajamų, – neviršys 4 proc. vidutinių šeimos pajamų. Bendrovė, anot jos atstovės Vaidos Bytautės, ir toliau išlaiko mažiausių kainų lyderės pozicijas tiek Kauno regione, tiek ir Lietuvoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA