„Conres“ ir „BaltCap“ įmonė susitarė dėl milijoninės skolos už darbus rajono mokyklose | Kas vyksta Kaune

„Conres“ ir „BaltCap“ įmonė susitarė dėl milijoninės skolos už darbus rajono mokyklose

BNS / Goda Vileikytė 2024/03/27 15:56
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Statybų įmonė „Conres LT“ ir investicijų bendrovės „BaltCap“ fondo „BaltCap Infrastructure Fund“ bendrovė „Nullus“ taikiai susitarė dėl daugiau nei 1,4 mln. eurų skolos ir nuostolių atlyginimo už Kauno rajono mokyklų bei baseino rekonstrukcijos ir statybos darbus – įmonės pasirašė taikos sutartį.

Vilniaus apygardos teismas kovo 21 dieną patvirtino rangovės „Conres LT“ ir darbų užsakovės „Nullus“ taikos sutartį, tačiau jos turinys nėra viešas, BNS pranešė teismo atstovė Lina Nemeikaitė.

„Nullus“ BNS teigė, kad taikos sutartis sudaryta abiem šalims priimtinomis sąlygomis.

„Taikos sutartimi šalys įsipareigojo jos turinį laikyti konfidencialiu ir neatskleistinu tretiesiems asmenims, todėl išsamiau komentuoti negalime“, – komentare BNS teigė bendrovei atstovaujanti „TGS Baltic“ advokatė Dovilė Armalytė.

„Conres LT“ BNS patvirtino, jog ginčas kilo dėl Kauno rajono mokyklų rekonstrukcijos.

„Galime patvirtinti sutarties faktą ir tai, jog ji susijusi su Kauno mokyklomis. (…) Čia buvo dvi bylos, kur sujungus bylas bendra suma virš 1 mln. eurų“, – teigė bendrovė.

„Conres LT“ teismui buvo pateikusi du ieškinius: 2023 metų pavasarį ji iš „Nullus“ prašė priteisti 0,5 mln. eurų nuostolių, o vasarą pateikė dar vieną – 0,93 mln. eurų ieškinį dėl skolos, darbų kainos pabrangimo ir delspinigių.

„Conres LT“ su „Nullus“ taip pat ginčijasi dėl apmokėjimo už šildymo, vėdinimo ir oro kondicionavimo sistemų įrengimą atnaujinant Zapyškio pagrindinę ir Kačerginės pradinę mokyklas, taip pat Mastaičių baseiną bei statant naują pradinę mokyklą su darželiu šalia jo.

Vilniaus apygardos teismas pernai rugsėjį nutarė, kad „Nullus“ turi sumokėti „Conres LT“ 200,7 tūkst. eurų skolą ir 8 proc. metų palūkanas. Apeliacinis teismas šiemet vasarį nurodė apygardos teismui ginčą nagrinėti iš naujo.

„Nullus“ mokyklų ir baseino atnaujinimo bei naujo mokyklos statybos projektus įgyvendino pagal 2020-ųjų gegužę su Kauno rajono savivaldybe sudarytą viešosios ir privačios partnerystės sutartį. Pagal ją savivaldybė per 15 metų bendrovei įsipareigojo sumokėti apie 17 mln. eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA