Prie Kauno pilies – Lietuvos įstojimo į NATO 20-mečiui paminėti skirta paroda | Kas vyksta Kaune

Prie Kauno pilies – Lietuvos įstojimo į NATO 20-mečiui paminėti skirta paroda

Paroda „Galingi, nes vieningi!“ / D. Sebeckio nuotr.

Šiemet sukanka 20 metų nuo Lietuvos įstojimo į Šiaurės Atlanto sutarties organizaciją – NATO. Minint šią svarbią sukaktį, Kauno miesto muziejus į miestą atveža lauko parodą „Galingi, nes vieningi!“, kuria siekiama pristatyti NATO šalis, organizacijos svarbą ir Lietuvą jos sudėtyje. Parodos pristatymo renginys vyks kovo 29 d. 15 val.

Ši paroda – tai galimybė visuomenei plačiau susipažinti su NATO organizacija, jos misija, šalimis narėmis. Kauniečiai ir miesto svečiai turės progą daugiau sužinoti apie NATO šalių karines pajėgas, šalių stojimo į aljansą priežastis, dalyvavimą bendrose karinėse misijose, sužinoti įvairių faktų apie kiekvieną valstybę. Galiausiai, žvilgtelėti ir į Lietuvoje tarnaujančių karių kasdienybę, rašoma Kauno miesto muziejaus pranešime žiniasklaidai.

Paroda „Galingi, nes vieningi!“ / D. Sebeckio nuotr.

Parodos eksponavimo vieta pasirinkta neatsitiktinai. Kauno pilis – vienas svarbiausių gynybinės paskirties istorinių objektų, viena seniausių mūrinių pilių Lietuvoje. Ji žymi svarbų LDK karų su Kryžiuočių ordinu laiką. XIV a. pastatyta pilis buvo strategiškai svarbiu Nemuno bei Jūros upių gynybinės sistemos elementu, todėl jos aplinkoje simboliškai atsiskleis ir dabarties gynybos susivienijimui skirta paroda.

Pristatymo dieną, kovo 29 d., nuo 14 iki 16.30 val. kauniečiai ir miesto svečiai turės galimybę nemokamai apsilankyti Kauno pilyje, o taip pat susitikti ir susipažinti su Lietuvos kariuomene.

Renginyje dalyvausiantys Kunigaikščio Vaidoto pėstininkų bataliono kariai ne tik pristatys lengvuosius savo ginklus ir karinę techniką, bet ir kiekvieną norintįjį supažindins su kariuomenėje dirbančių paramedikų darbo specifika.

Pulkininko Juozo Vitkaus inžinerijos batalionas / Kauno miesto muziejaus nuotr.

Pulkininko Juozo Vitkaus inžinerijos batalionas suteiks unikalią galimybę susipažinti su sprogmenų neutralizavimo specialistais ir jų tarnybiniais šunimis.

Taip pat sužinosime, ką slepia santrumpa CBRB ir kuo užsiima būtent šios srities kariai. O Lietuvos krašto apsaugos savanorių pajėgų kariai, kitaip žinomi kaip KASP, pristatys keturratį, pėstininkų ginkluotę su lengvaisiais ginklais ir papasakos apie savanorišką tarnybą kariuomenėje bei jos suderinamumą su civiliniu gyvenimu.

Paroda šalia Kauno pilies veiks 2024 m. kovo 29 d. – rugsėjo 29 d.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA