„Auksinis scenos kryžius“ – net keturioms Nacionalinio Kauno dramos teatro aktorėms | Kas vyksta Kaune

„Auksinis scenos kryžius“ – net keturioms Nacionalinio Kauno dramos teatro aktorėms

Spektaklis „Kai mes būsim jauni“ / D. Stankevičiaus nuotr.

Tarptautinę teatro dieną – kovo 27-ąją – Klaipėdos dramos teatre scenos meno kūrėjams buvo įteikti svarbiausi teatro bendruomenės apdovanojimai – „Auksiniai scenos kryžiai“.

Apdovanojimas pagrindinio vaidmens kategorijoje – keturioms aktorėms

„Turbūt pirmą kartą „Auksinių scenos kryžių“ istorijoje pagrindinio vaidmens apdovanojimas atiteko net keturioms aktorėms!“ – rašoma Nacionalinio Kauno dramos teatro (NKDT) feisbuko įraše. „Tegul teatro ritualas tęsiasi – aktoriai po spektaklio lenkiasi, o žiūrovai ploja! Su Tarptautine Teatro diena!“

Apdovanojimas buvo įteiktas Vilijai Grigaitytei už Vitalijos, Jūratei Onaitytei už Almos, Inesai Paliulytei už Irenos ir Liucijai Rukšnaitytei už Julijos vaidmenis spektaklyje „Kai mes būsim jauni“ (režisierius A. Špilevoj, dramaturgė D. Čepauskaitė).

Įvertinti ir kiti Kauno teatro žmonės

Apdovanojimą objektų ir lėlių teatro spektaklio kategorijoje pelnė Julija Skuratova. „Auksinis scenos kryžius“ J. Skaratovai įteiktas už spektalio „Liūtas ir paukštis“ (Kauno valstybinis lėlių teatras (KVLT)) vizualinį sprendimą.

Tarp nominantų pateko:

„Liūtas ir paukštis“ spektaklio režisierė Kata Csató buvo nominuota apdovanojimui spektaklio vaikams ir jaunimui kategorijoje, o Rita Mačiliūnaitė nominuota už šio spektaklio muziką.

Už lėlių operą „Mažylis ir Karlsonas, kuris gyvena ant stogo“ nominuota Agnė Sunklodaitė.

Už spektaklio „Snieguolė“ kostiumų dizainą nominuota Gintarė Minelgaitė-Duchin (NKDT).

NKDT režisierius Augustas Gornatkevičius buvo nominuotas už spektaklius vaikams ir jaunimui „Sibiro haiku“ ir „Taisykla“.

Saulius Laucevičius buvo nominuotas technologijų dizaino kategorijoje už spektaklio „Audra“ šviesų dizainą (NKDT), o Ara Tatsuru – už šokio spektaklio „Sodas 4.12°“ videografiją (Kauno šokio teatras „Aura“).

Kauno šokio teatro „Aura“ šokėjai Julija Strupaitė bei Diego Vega Alcala buvo apdovanoti už vaidmenis šokio spektakliuose „Sodas 4.12°“ ir „Kartotojai“. Už spektaklį „Kartotojai“ apdovanojimą gavo choreografas Emanuelis Gatas.

Kauno valstybinio muzikinis teatras (KVMT) taip pat sulaukė nominacijų.

Už Dedzemonos vaidmenį balete „Dezdemona“ baleto solistės kategorijoje buvo nominuota Lukrecija Vaitiekutė. Už Jago vaidmenį tame pačiame balete, nepagrindinio vaidmens kategorijoje, buvo nominuotas Valerijus Osadčenko.

Zuzanna Nalewajek už Pelenės vaidmenį operoje „Pelenė“ buvo nominuota solistės kategorijoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA