Prie Pravieniškių kalėjimo tvoros rastas nukritęs dronas su narkotikais (foto) | Kas vyksta Kaune

Prie Pravieniškių kalėjimo tvoros rastas nukritęs dronas su narkotikais (foto)

Pravieniškėse rastas dronas su narkotikais / LKT nuotr.

Lietuvos kalėjimų tarnybos (LKT) Kriminalinės žvalgybos valdybos Ikiteisminio tyrimo skyriuje šių metų kovo 7 dieną pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti. Tyrimas pradėtas po to, kai LKT Pravieniškių 1-ajame kalėjime apžiūrint perimetrą šalia tvoros pareigūnai rado nukritusį droną su paketu, kurio viduje aptiktos galimai narkotinės psichotropinės medžiagos.

Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnai atlikę daugybę ikiteisminio tyrimo veiksmų, nustatė asmenį kuris pilotavo droną ir taip į įkalinimo įstaigą perdavė draudžiamus daiktus. Nustačius šį asmenį, pastarasis operatyviai sulaikytas, kaip įtariama, besiruošiantis naujam draudžiamų daiktų skrydžiui į įkalinimo įstaigą, rašoma LKT pranešime žiniasklaidai.

Buvo atliktos kratos įtariamojo automobilyje ir namuose. Jų metu pareigūnai rado ir išėmė jau paruoštus paketus, kurie turėjo būti įskraidinami į kalėjimą. Per operaciją taip pat rasti dar trys dronai bei paketai su įvairiomis narkotinėmis psichotropinėmis medžiagomis.

Pagal surinktus duomenis teismas įtariamajam skyrė griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą dviejų mėnesių laikotarpiui.

Dėl įvykio atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl nusikalstamos veikos, numatytos LR BK 260 str. 1 d. Tyrimą kuruoja ir organizuoja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros 1-asis skyrius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA