A. Anušauskas perdavė Krašto apsaugos ministerijos vėliavą naujajam ministrui | Kas vyksta Kaune

A. Anušauskas perdavė Krašto apsaugos ministerijos vėliavą naujajam ministrui

A. Pliadžio / KAM nuotr.

Krašto apsaugos ministerijai daugiau nei trejus metus vadovavęs Arvydas Anušauskas ministerijos vėliavą ir valdžios regaliją – skeptrą – kovo 26 d. perdavė naujajam ministrui Laurynui Kasčiūnui.

„Dėkoju visiems dirbusiems kartu. Krašto apsaugos sistema per pastaruosius metus padarė tikrai daug ir keitėsi ne tik dėl padidinto biudžeto. Tai ir dėl žmonių, kurie vėl matė prasmę savo darbe, matė pokyčius sistemoje, matė ypač gerą santykį su kariais, matė stiprėjančią ir naujus pajėgumus kuriančią kariuomenę bei jos nuoširdžią paramą kovojančiai Ukrainai, matė nuoseklų darbą su mūsų sąjungininkais“, – sakė Krašto apsaugos ministerijoje darbą baigiantis ministras A. Anušauskas.

„Perimu didelę atsakomybę. Šios Vyriausybės kadencijos metu buvo pradėta daug svarbių projektų, kuriuos reikės tęsti, tarp jų ir Vokietijos brigados dislokavimas Lietuvoje, Lietuvos kariuomenės divizijos steigimas.

Esu dėkingas ministrui ir visiems Krašto apsaugos sistemos darbuotojams, kariams – už pradėtas ir įgyvendintas iniciatyvas. Tikiu, kad per šį naują laikotarpį pavyks padaryti reikšmingų darbų, kad mūsų valstybė būtų stipresnė.

Suprantu, kad laukia įtemptas laikas, bet esu pasiruošęs naujiems iššūkiams. Dabartinėje geopolitinėje situacijoje neturime prabangos stoviniuoti. Turėsime spartinti visuotinės gynybos koncepcijos įgyvendinimą, užbaigti šaukimo reformą, plėsti gynybos pramonę, stiprinti droninius pajėgumus ir įgyvendinti kitus svarbius projektus. Taigi, laikas pasiraitoti rankoves ir kibti į darbus“, – sakė paskirtasis krašto apsaugos ministras L. Kasčiūnas.

Laurynas Kasčiūnas / ELTA nuotr.

Naujasis ministras Vilniaus Universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute studijavo politikos mokslus, apgynė socialinių mokslų srities politikos mokslų krypties daktaro disertaciją, dirbo pedagoginį darbą, rašoma Krašto apsaugos ministerijos pranešime žiniasklaidai.

2007-2016 metais dėstė Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute. Nuo 2011 metų yra Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų narys.

2012-2016 metais vadovavo Rytų Europos studijų centrui. Nuo 2009 iki 2012 metų dirbo Seimo Pirmininkės Irenos Degutienės patarėju užsienio politikos klausimais.

2016 metais L. Kasčiūnas buvo išrinktas Seimo nariu. Prieš tapdamas krašto apsaugos ministru ėjo Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininko pareigas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA