A. Valujavičius įgyvendino seną svajonę | Kas vyksta Kaune

A. Valujavičius įgyvendino seną svajonę

delfi.lt / Ema Miliūnaitė 2024/03/25 20:00
A. Valujavičius / Asmeninio archyvo nuotr.

Naujojoje Zelandijoje dviračiu per šiaurinę ir pietinę salas minantis Aurimas Valujavičius per maždaug pusę metų ketina įveikti apie 8 tūkst. km. Kasdieniais įspūdžiais jis dalijasi su savo sekėjais – vaizdo įrašuose papasakoja, kaip sekasi keliauti, kokių įdomių lankytinų vietų išvysta. 254

Naujame vaizdo įraše Aurimas ne tik parodė aktyviausią Naujosios Zelandijos ugnikalnį, bet ir nustebino savo sekėjus – keliautojas kardinaliai pakeitė šukuoseną visiškai nusiskusdamas plaukus.

„Turbūt reikėtų paaiškinti, kodėl nusiskutau galvą. Dar maždaug 2008-aisiais su draugu kalbėjome, kad vasarą galbūt reikėtų nusiskusti galvas. Galvojau, jog būtų smagu. Išėjo taip, kad jis su tėčiu tą padarė, o aš kažkaip neprisijungiau. Buvo labai gaila. Bėgo metai, pabaigiau mokyklą, universitetą, mintis vis kirbėjo, jog kada nors reikėtų nusikirpti.

Mane tėvai buvo nuskutę, kai buvau mažas, nes sakė, kad mažam vaikui nuskutus galvą užauga geresni plaukai. Vėliau dar prieš irkluodamas per Atlantą pamaniau, jog gal per šią kelionę reikėtų po dviejų savaičių nusiskusti galvą – tada nereikės kirpti plaukų, o į Lietuvą grįšiu tradiciškai apaugęs, – prisimena A. Valujavičius. – Taip ir padariau. Tik dabar reikia saugoti galvą, nes šviečia karšta saulė, tai išsitepiau kremu nuo saulės, kad nenusvilčiau.“

Visgi tai dar ne viskas – Aurimas taip pat per šią kelionę ketina padaryti kitą eksperimentą – neplauti galvos su šampūnu.

„Žinau, kad mano bičiulis jau daug metų taip daro – plauna tiesiog su šaltu vandeniu, nes taip atsistato plaukų pH. Reikia tik pripratinti plauką, – aiškina A. Valujavičius toliau šypsodamasis, nes dar nepriprato prie naujos šukuosenos. – Dabar iš keliautojo pavirtau į banditą. Gerai, lietuviai nepažins manęs čia. Svarbu, jog skrendant namo su paso nuotrauka sutapčiau.“

Turėjo nuotykių

Jau anksčiau Delfi rašė, kad važiuodamas Aurimas rado ant kelio pamestą telefoną. Šis buvo užrakintas, todėl keliautojas negalėjo paskambinti kam nors iš kontaktų ir pranešti apie rastą įrenginį. Kaip pasakojo A. Valujavičius, šiuo telefonu taip pat niekas nebandė susisiekti.

Nežinodamas, kur galėtų jį palikti, Aurimas nutarė telefoną perduoti policijai, kuri galėtų rasti savininką. Tiesa, tai nebuvo taip paprasta – kadangi mynė per mažai apgyvendintas vietoves, porą dienų nebuvo jokių policijos įstaigų.

„Miestelyje Thames radau policiją, viskas gerai, manau, jie išsiaiškins. O aš judu toliau“, – sakė keliautojas.

Anot Aurimo, vietiniai gyventojai Naujojoje Zelandijoje yra draugiški, bendraujantys, vis paklausia, kur šis keliaujantis. Taip nutiko ir vieną rytą, kai pabudus prie jo priėjo keli vyrukai, pasidomėję, iš kur atvykęs.

„Pasakiau, kad esu iš Lietuvos, o jie nežinojo, kur tai yra, bet, kadangi nuoširdžiai domėjosi, viską papasakojau. Paklausė, ar nenoriu su kokia drauge dviračiais keliauti. Sakiau, jog ne, nenoriu problemų“, – šypsojosi A. Valujavičius.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA