Naujausia S. Malinausko tinklalaidė: LFF Garliavos futbolo klube neleidžia žaisti ukrainiečių vaikams | Kas vyksta Kaune

Naujausia S. Malinausko tinklalaidė: LFF Garliavos futbolo klube neleidžia žaisti ukrainiečių vaikams

Kauno rajone, Garliavos futbolo klube (FKG) žaidžia nuo karo pabėgę Černigovo sporto mokyklos auklėtiniai. Jų buvęs treneris žuvo gindamas tėvynę. Lietuvos futbolo federacijos (LFF) sprendimu, nepilnamečiai pabėgėliai iš Ukrainos mėgėjiškoje jaunių futbolo lygoje žaisti negali, o bendros lietuvių ir ukrainiečių komandos rezultatai anuliuoti. Apie tai savo naujoje, sekmadienį paviešintoje laidoje kalba tinklaraštininkas Skirmantas Malinauskas.

Dar praėjusių metų pabaigoje FKG džiaugėsi sėkmingu ukrainiečių jaunuolių įsiliejimu į klubo bendruomenę. Klubas priėmė 8 žaidėjus, visiems 16-17 metų. Buvo rašoma, jog vaikinai sulaukė visapusiško palaikymo iš visos klubo bendruomenės – komandos bičiulių, trenerių, akademijos tėvelių, partnerių ir fanų.

Lietuvos vaikų ir jaunių ugdymo futbolo asociacijai atrodo, jog per daug užsieniečių mėgėjiškoje jaunimo komandoje nėra gerai.

„Lietuvos vaikų ir jaunių ugdymo futbolo asociacija sunerimo, jog jaunimo čempionatuose žaidžia per daug užsieniečių ir to pasekoje priėmė sprendimą, kuris įtvirtino reikalavimą vaikų futbole taikyti legionierių limitą – ne daugiau kaip 3 užsieniečiai. Tai be abejonės palietė mūsų klubą ir tolimesnę ukrainiečių jaunuolių raidą pas mus. Taip pat, gerokai įpusėjus čempionatui, LFF Drausmės komitetas kreipėsi į mus, informuodamas, jog visos prieš tai vykusios rungtynės yra anuliuojamos“ – rašoma FKG pranešime.

Visą istoriją galite peržiūrėti Skirmanto Malinausko „YouTube“ kanale, kurį rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA