Laukia intensyvi vasara: sugrįš populiarūs skrydžiai iš Kauno, atsiras ir naujų | Kas vyksta Kaune

Laukia intensyvi vasara: sugrįš populiarūs skrydžiai iš Kauno, atsiras ir naujų

Asociatyvi / R. Tenio nuor.

Lietuvos oro uostai šį aviacijos vasaros sezoną, kuris prasidės kovo pabaigoje, keleiviams pasiūlys naujų krypčių. Iš Vilniaus oro uosto reguliarūs skrydžiai vyks 51 kryptimi, iš Kauno – 28, o iš Palangos – 6. Lyginant su žiemos sezonu, krypčių skaičius vasarą išaugs maždaug trečdaliu. Prie maršrutų plėtros prisideda ir į Lietuvą pritrauktos dvi naujos oro linijų bendrovės.

„Po žiemos pertraukos oro bendrovės grąžina daug krypčių ir pasiūlys naujų maršrutų, jungiančių Lietuvą su pasauliu. Bus daugiau skrydžių į Europos miestus, taip pat išsiplės atostogų krypčių žemėlapis į Graikija, Italiją, Ispaniją ir kitas šalis. Todėl kartu su partneriais rengiamės aktyviam vasaros sezonui ir skiriame didelį fokusą kokybiškam išaugsiančių keleivių srautų aptarnavimui“, – sako Tomas Zitikis, Lietuvos oro uostų maršrutų plėtros vadovas.

Iš Vilniaus startuoja dvi naujos oro bendrovės

Vilniaus oro uostas keleiviams šią vasarą pasiūlys 51 krypties pasirinkimą. Sugrįžta tiek anksčiau populiarūs vasaros maršrutai, tiek atsiranda naujų, pavyzdžiui, į Krokuvą, Hamburgą ar Lisaboną. Tad keliautojai galės rinktis skrydžius ir planuodami poilsį paplūdimyje, ir norėdami aktyviai patyrinėti UNESCO pasaulio paveldo objektus ar įspūdingiausius gamtos parkus užsienyje, rašoma Kauno oro uostų internetinėje svetainėje.

T. Zitikis pamini balandį atnaujinamus skrydžius į Heraklioną, Graikijos Kretos saloje, taip pat skrydžius į Korfu, kurie startuoja birželį. Kroatijos miestą Dubrovniką tiesiogiai iš Vilniaus bus galima pasiekti jau gegužę, o liepą galima planuoti kelionę į Splitą.

Per ateinančius mėnesius vėl bus pradėti rengti skrydžiai į Tel Avivą (Izraelis), Nicą (Prancūzija), Maljorkos Palmą (Ispanija), Varną (Bulgarija). Iš Lietuvos sostinės vėl nusidrieks maršrutai į tokius tarptautinio susisiekimo oru mazgus kaip Frankfurtas (Vokietija), Lisabona (Portugalija), Dublinas (Airija), taip pat – į transatlantiniams skrydžiams patogų Reikjaviką (Islandija). Skrydžius į Islandijos sostinę jau nuo gegužės vykdys naujas Lietuvos oro uostų partneris – islandų oro bendrovė „PLAY airlines“. Kitas naujas šio sezono vežėjas, Graikijos bendrovė „Aegean Airlines“, užtikrins susisiekimą su Atėnais, o su trumpu persėdimu – su daugeliu pamėgtų bei dar nepažintų Graikijos salų.

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

T. Zitikis atkreipia dėmesį, kad svajojantys apie ilgesnę vasarą galės pasinaudoti naujos Lietuvoje oro bendrovės „flydubai“ pasiūlymu – rudenį tiesioginiu skrydžiu pasiekti Jungtiniuose Arabų Emyratuose (JAE) esantį Dubajaus oro uostą, o per jį – kone visą pasaulį.

Be jau minėtų naujovių, Vilnius išlaikys reguliarų susisiekimą su Londonu, Stambulu, Paryžiumi, Berlynu, Roma, Kopenhaga, Briuseliu ir kitais svarbiais Europos centrais.

Iš Kauno bus lengva nuskristi į Pietų Europą

Praėjusiais metais rekordinius keleivių srautus aptarnavęs Kauno oro uostas per ateinančius mėnesius neketina sumažinti apsukų ir siūlys 28 kryptis. Iš Kauno ir toliau bus galima greitai pasiekti Skandinavijos, Jungtinės Karalystės ir Airijos miestus.

Planuojantiems vasaros atostogas T. Zitikis pataria pasidomėti skrydžių bilietais į Ispaniją: Madridą, Malagą, Maljorkos Palmą ir Alikantę. Tuo metu su Italija Kauną sujungs net penki maršrutai – orlaiviai gabens į Barį, Riminį, Neapolį, Milaną ir Pizą. Nuo gegužės atnaujinami skrydžiai į poilsiautojų mėgstamus Burgasą Bulgarijoje ir Rodo salą Graikijoje, populiarumą taip pat išlaiko skrydžiai į Kiprą, Pafoso oro uostą.

Mėgstantys savaitgalį skirti kelionei į istorinį Europos miestą žmonės iš Kauno vasaros sezonu galės nuskristi į Kelną, Stokholmą, Londoną ar Briuselį. Tikimasi, kad populiarumo sulauks ir jau kovo pabaigoje iš Kauno startuojantys nauji skrydžiai į Berlyną (Vokietija) ir Pizą (Italija), o nuo birželio – į Zadarą (Kroatija).

Palangą sujungs su Amsterdamu

Vasaros sezonui rengiasi ne tik Palangos miestas ir paplūdimiai, bet ir oro uostas. Prie keturių reguliariai vykdomų skrydžių krypčių netrukus atsiras dar dvi. Nuo kovo 20 d. iš Palangos galima nuskristi į Dubliną Airijoje, o nuo gegužės 29 d. startuos skrydžiai į Nyderlandų sostinę Amsterdamą. Pastarasis naujas maršrutas ženkliai prisidės prie Vakarų Lietuvos oro junglumo pagerinimo, nes Amsterdamo oro uostas – vienas svarbiausių Europoje – siūlo patogius jungiamuosius skrydžius į kone visą pasaulį. Be to, iš pajūrio ir toliau bus vykdomi reguliarūs tiesioginiai skrydžiai į Kopenhagą, Londoną, Oslą ir Rygą.

Lietuvos oro uostų maršrutų plėtros vadovas T. Zitikis teigia, jog oro uostų tinklui šie metai bus svarbus etapas prieš ypač aktyvaus augimo periodą, nes 2025 metais bendrovė baigs reikšmingą infrastruktūros plėtros proveržį, kai pradės veikti naujas keleivių terminalas Vilniuje, bus išplėstas terminalas Kaune, o bendras tinklas bus pajėgus aptarnauti apie 10 mln. keleivių per metus.

Reguliarius skrydžius Lietuvos oro uostuose šiais metais vykdys viso 15 oro bendrovių, iš kurių 11 yra tradicinės (angl. legacy) ir dar keturios – žemų kaštų oro bendrovės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA