„Žalgirio“ arenoje įsiplieskusiame konflikte – naujos detalės: bauda sporto komentatoriui išaugo beveik 6 kartus | Kas vyksta Kaune

„Žalgirio“ arenoje įsiplieskusiame konflikte – naujos detalės: bauda sporto komentatoriui išaugo beveik 6 kartus

Lrytas.lt / Vygandas Trainys 2024/03/21 21:59
/ A. Pliadžio nuotr.

Platų atgarsį sukėlusį konfliktą per Kaune vykusį Europos dailiojo čiuožimo čempionatą išnagrinėjusi policija padėjo tašką: „Žalgirio“ arenoje dirbusios Kajos Elenos Brilės šiurkščiu elgesiu, keiksmų laidymu, galimu neblaivumu apkaltintam sporto komentatoriui, čempionato organizacinio komiteto nariui Ervinui Kvitkauskui policija už viešosios tvarkos pažeidimą skirta 85 eurų bauda.

Apie tai naujienų portalą lrytas.lt trečiadienį informavo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato vyriausioji specialistė Reda Zarauskienė.

Vasario 12 dieną E. Kvitkauskui buvo surašytas administracinių nusižengimų protokolas dėl pusės minimalios baudos, 15 eurų skyrimo, tačiau komentatorius nesutiko padaręs pažeidimą ir mokėti baudą atsisakė.

Tada svarstymai persikėlė į Kauno apskrities VPK Administracinių bylų nagrinėjimo skyrių, kuriame posėdis įvyko praėjusią savaitę. Į jį buvo atvykęs ir pats E. Kvitkauskas.

Portalo lrytas.lt žiniomis, pastarasis neigė savo kaltę, bet pareigūnų neįtikino – nusižengimas paliktas galioti, tiktai bauda padidėjo beveik 6 kartus. Kadangi už nedidelį viešosios tvarkos pažeidimą (necenzūriniai žodžiai ar gestai viešosiose vietose, įžeidžiamas kibimas prie žmonių, kiti tyčiniai veiksmai, kuriais siekiama pažeisti viešąją tvarką ir žmonių rimtį) numatytos baudos nuo 30 iki 140 eurų, E. Kvitkauskui skirtas šio intervalo vidurkis, t. y. 85 eurai.

Komentatorius dar gali apskųsti šį policijos nutarimą teismui.

Incidentą narplioję policininkai pripažino abipusę kaltę – pareigūnų nuomone, lazdą perlenkė ir socialiniame tinkle kaltinimus dėl nepagarbaus elgesio E. Kvitkausko ir Lietuvos čiuožimo federacijos prezidento Vytauto Jasučio adresu išsakiusi K. E. Brilė, kuriai vasario pabaigoje taip pat buvo skirta pusė minimalios baudos už nedidelį viešosios tvarkos pažeidimą. Ji nusižengimo neginčijo ir baudą sumokėjo.

Nuskambėjus konfliktui, E. Kvitkausko stojo palaikyti Lietuvos čiuožimo federacijos vadovybė.

Pravertė vaizdo įrašai

Sausio 10–14 dienomis Kaune praūžė Europos dailiojo čiuožimo čempionatas, kuriame lietuviai galėjo džiaugtis įspūdingu rezultatu.

Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius iškovojo bronzos medalius ir po 18 metų pertraukos vėl leido lietuviams džiaugtis tokiu pasiekimu Europos čempionate. Vis dėlto čempionatas viešojoje erdvėje susilaukė ne ką mažiau dėmesio ne tik dėl bronziniu apdovanojimu paženklintos lietuviškos pergalės.

„Žalgirio“ arenoje įsiplieskęs skandalas, kuomet K. E. Brilė šiurkščiu elgesiu apkaltino E. Kvitkauską ir Lietuvos čiuožimo federacijos prezidentą Vytautą Jasutį, o pastarieji per spaudos konferenciją metė nemažai atsakomųjų akmenų į merginos daržą, buvo ištirtas policijoje.

Baudžiamosios bylos nutarta nekelti, tačiau nuspręsta pradėti dvi administracines teisenas dėl nedidelio viešosios tvarkos pažeidimo.

Tyrimai pradėti pagal du skirtingus pareiškimus, kuriuos parašė LČF ir K. E. Brilė – buvo apklausti incidento dalyviai ir liudytojai, peržiūrėta vaizdo medžiaga.

Portalo lrytas.lt žiniomis, vaizdo įrašai arenoje tapo svarbiu faktoriumi, kuris turėjo įtakos policijos sprendimams.

Teigė sulaukusi keiksmų

Mėgėjiškai dailiuoju čiuožimu užsiimanti K. E. Brilė teigė per Europos čempionatą dirbusi muzikos ir pranešėjų komandoje, kurios nariai rodė didžėjui, kuriuo momentu kokią muziką leisti, kokiu garsu ir pan.

Sausio 13-osios vakarą K. E. Brilė, socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė, jog jai paprašius netrukdyti muzikos leidėjui vykdyti jos ir jos komandos narių nurodymų, galimai neblaivus sporto komentatorius Ervinas Kvitkauskas ją įžeidinėjo, keikėsi, griebė už akreditacijos juostelės.

Mergina tvirtino po kurio laiko buvusi apsaugininkų ištempta iš darbo vietos, nutempta į jų kambarėlį.

Ji teigė sulaukusi apsaugos darbuotojų grasinimų uždėti antrankius, jei priešinsis.

K. E. Brilės tvirtinimu, nepagarbiai jos atžvilgiu elgėsi ir LČF prezidentas V. Jasutis pareikalavęs atiduoti akreditaciją, tuoj pat nusirengti organizatorių duotą striukę.

„Atidaviau akreditaciją ir jie išmetė mane į lauką“, – minėjo mergina.

Kartu su K. E. Brile dirbusi jos kolegė portalui LRT.lt papasakojo, jog jai taip pat susidarė įspūdis, kad komentatorius E. Kvitkauskas buvo neblaivus.

Kolegė taip pat tvirtino, jog jis elgėsi neadekvačiai, agresyviai, rusiškai keikėsi.

Pagal K. E. Brilės iškvietimą į areną atvykę policijos pareigūnai patikrino tiktai jos blaivumą (alkoholio matuoklis rodė nulius), o E. Kvitkausko blaivumas tikrintas nebuvo.

Kaltinimus kategoriškai neigė

Tuo tarpu Čiuožimo federacijos atstovai kaltinimus kategoriškai neigė – pasak V. Jasučio, vaizdo kameros parodė, kad K. E. Brilės niekas nė pirštu nepalietė, o triukšmą sukėlė ji pati, įėjusi į griežtai saugomą zoną, kurioje neturėjo teisės būti, atsisėdo ant teisėjų pakylos.

Pasak V. Jasučio, įvyko konfliktas – merginos buvo paprašyta išeiti, bet ji to nepadarė.

Buvo iškviesta apsauga, dėl nepagarbaus elgesio iš jos atimta akreditacija.

E. Kvitkauskas per specialiai surengtą spaudos konferenciją tvirtino buvęs blaivus, nesikeikęs – esą mergina, atsisakiusi parodyti akreditaciją, pagrasino jo telefoną mesti į ledą.

Čempionato organizacinio komiteto vadovė Justina Fabijonavičienė pareiškė, kad neva pati K. E. Brilė ją įžeidė, pavartojusi necenzūrinę leksiką.

Incidento metu K. E. Brilė pirma iškvietė policiją, o po to abi pusės parašė teisėsaugai pareiškimus.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA