Karas tebevyksta, o slėptuvių nėra: ar galėtų kauniečiai laikiną priebėgą rasti bažnyčioje? | Kas vyksta Kaune

Karas tebevyksta, o slėptuvių nėra: ar galėtų kauniečiai laikiną priebėgą rasti bažnyčioje?

7 Kauno dienos 2024/03/20 13:13

Nors karas Ukrainoje vyksta daugiau nei 2 metus, Lietuvoje iki šiol nėra slėptuvių. O ar galėtų kauniečiai rasti laikiną priebėgą bažnyčioje?

Pasak karo ekspertų, ligoninės, mokyklos, vaikų darželiai ir bažnyčios pagal konvenciją saugomi nuo bet kokio karinio smūgio. Tai galėtų būti saugi vieta civiliams, jei priešas laikytųsi humanitarinės teisės. Deja, Putino armija nepaiso jokių tarptautinių konvencijų.

Kauno Kristaus Prisikėlimo parapijos klebonas Kęstutis Rugevičius mano, kad karo ar kažkokių nelaimių atveju bažnyčios gali tapti pirmaisiais objektais. Ypač Prisikėlimo bažnyčia, kuri yra aukščiausia vieta mieste, todėl, pasak K. Rugevičiaus, tai nėra tinkama vieta slėptis.

Reikalinga parama Ukrainai

„Būdavo tokių momentų, kad net visus baldus iš mokyklos išnešdavome į futbolo aikštę, kad ten negalėtų leistis malūnsparniai su rusų desantininkais“, – pasakoja Antonina Miazina iš Zaporižės.

Kauno Kristaus Prisikėlimo parapijos klebonas pažymi, jog Ukrainai reikalinga įvairi parama. Reikalingi vaistai, tvarsliava, higienos ir slaugos priemonės, patalynė, rankšluosčiai, pledai, antklodės, priemonės neįgaliesiems, kovojantiems ir sužeistiems kariams, įvairūs inventoriai, prožektoriai, baterijos, ilgo galiojimo maistas, maistas gyvūnams, tuščios skardinės, vaškas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA