Daugiaaukščių namų invazija į Šančius | Kas vyksta Kaune

Daugiaaukščių namų invazija į Šančius

7 Kauno dienos 2024/03/20 12:20

Šančių bendruomenės pirmininkė, architektė Elena Vanagaitė sako, kad naujos statybos Šančiuose yra neišvengiamas dalykas, tačiau kyla klausimų apie miesto plėtros kokybę.

„Mes negyvename baibokų kaimo laikais, gyvename Kaune. Miesto plėtra yra neišvengiama, tačiau kyla klausimų apie jos kokybę“, – apie daugiaaukščių namų invaziją į urbanistiškai unikalius Šančius kalba architektė E. Vanagaitė.

E. Vanagaitė atkreipia dėmesį, kaip jaučiasi ne pirmos kartos gyventojai, kai atvyksta naujakuriai ir pradeda dominuoti esančiame sename rajone – „užprogramuotas konfliktas“.

Ji taip pat pažymi, kad šešiolikaaukščiams nepritarė regioninė architektų taryba, buvo daug prieštaravimų iš bendruomenės, tačiau paisyta nebuvo – du šešiolikaaukščiai jau stovi, pasitinkantys mus Šančiuose.

„Kada mes domimės savo aplinka, natūralu, kad yra santykis su Kauno miesto savivaldybe, o iš tiesų – to santykio nėra išvis. <...> Kada bendruomenė ateina ir sako, kad nori pasimatyti su meru, o jisai sako, kad galima pasimatyti tik po pusmečio ir net to neįvyko. Tai apie ką mes kalbame? Mes turime merą, kuris nebendrauja su miestiečiais“, – sako E. Vanagaitė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA