Po pergalės žalgiriečiai kalbėjo apie nutrauktą prakeiksmą ir įvertino šansus žengti į atkrintamąsias | Kas vyksta Kaune

Po pergalės žalgiriečiai kalbėjo apie nutrauktą prakeiksmą ir įvertino šansus žengti į atkrintamąsias

delfi.lt / Ignas Saulevičius 2024/03/20 08:20
„Žalgiris“ – „Virtus“ / R. Tenio nuotr.

Kauno „Žalgiris“ (12/18) pergalingai paminėjo Eurolygos titulo 25-metį, kurį kauniečiai iškovojo 1999 metais. Andrea Trinchieri auklėtiniai Nemuno saloje 96:81 pranoko Bolonijos „Virtus“ (17/13).

Tai buvo antroji kauniečių pergalė sezone prieš šio vakaro varžovus. Taip pat Lietuvos čempionai nutraukė trijų nesėkmių seriją stipriausiame Europos klubiniame turnyre.

Pirmoji rungtynių pusė sudėtingai klostėsi Keenanui Evansui. Komandos lyderis užsidirbo dvi ankstyvas pražangas ir buvo priverstas ilgam sėstis ant suolo.

Visgi amerikietį sėkmingai pavadavo kiti gynėjų grandies žaidėjai. „Visos komandos Keenaną gina agresyviau, neleidžia šiam priimti kamuolio, todėl visi – aš, Dimša, Lekavičius turime jam padėti. Vėliau Evansui varžovui leido kvėpuoti ir šis susimetė savo metimus“, – apie pagalbą ekipos lyderiui komentavo Dovydas Giedraitis.

„Varžovai stipriai spaudė K. Evansą, tad gavosi situacija, jog žaidžiame 4 prieš 4. Tuo privalėjo ir pasinaudojo mūsų gynėjai. Tikrai geras rungtynes sužaidė E. Sumneris ir tas pats D. Giedraitis“, – pridėjo kapitonas Edgaras Ulanovas.

„Mes žaidėme fiziškai ir išlikome kartu iki pat rungtynių pabaigos. Mes labai norėjome laimėti. Treneris mums akcentavo tam tikras gynybines situacijas, kurias pavyko perskaityti rungtynių metu. Džiaugiuosi, kad pavyko laimėti“, – pergale pasidžiaugė pats K. Evansas.

Vienas geriausių rungtynių sužaidė kitas komandos amerikietis Edmondas Sumneris, kuris pelnė 16 taškų. Tai buvo rezultatyviausios jo rungtynės vilkint „Žalgirio“ marškinėlius Eurolygoje.

„Kiekvienas rungtynes priimu labai rimtai. Man svarbu yra ne tai, kaip aš jas pradedu, o kaip pabaigiu. Vėliau pažiūrėjęs į veidrodį paklausiu savęs ar aš patobulėjau per šiuos metus. Europoje žaidžiamas kitoks krepšinis, bet man patinka iššūkiai ir aš jų noriu. Man dar reikia įsisavinti daugybę dalykų, ypatingai, kaip panaudoti savo greitį“, – apie savo požiūrį tobulėjant kalbėjo pats E. Sumneris.

„Žalgiris“ – „Virtus“

„Mes kiekvieną dieną tikimės iš jo tokio žaidimo, kokį pademonstravo šiose rungtynėse. Manau, jog su kiekvienu maču jis žais tik geriau ir duos dar daugiau naudos“, – tikėjimą E. Sumneriu išreiškė D. Giedraitis.

„Man labai patinka matyti komandos draugus, kurie jaučia ritmą rungtynėse. Edmondas sužaidė puikias rungtynes. Tikiuosi, tai jam įpūs dar daugiau pasitikėjimo“, – tautiečiu pasidžiaugė K. Evansas.

Kauniečiai vis dar turi šansų žengti į Eurolygos įkrintamąsias, bet patys žaidėjai stengiasi toli į priekį negalvoti.

„Tikrai neskaičiuoju taškų lentelėje. Atvirai, neturėjau kada į ją žvilgtelėti. Turime eiti nuo rungtynių iki rungtynių. Net jei ir nebeturėsime šansų patekti į atkrintamąsias, vis tiek turime kovoti toliau ir tą patirtį panaudoti LKL pirmenybių finišui, kur tikslas bus apginti titulą“, – apie esamą situaciją Eurolygoje kalbėjo komandos kapitonas.

„Nesižvalgome į lentelę, kiekvienas rungtynes žaidžiame kaip paskutines ar lemiamas“, – teigė D. Giedraitis.

„Sezonas dar nebaigtas. Turime dar kelias rungtynes. Turime surasti būdų jas laimėti. Aš žinau, kokia situacija yra turnyro lentelėje, bet turime į tai mažiau koncentruotis, o tiesiog eiti žaisti rungtynes, dirbti treniruotėse ir tikėtis geriausio“, – žalgiriečių situaciją pakomentavo K. Evansas.

Per ilgąją rungtynių pertrauką buvo pagerbti 1999 metų Eurolygos čempionai, kuriems buvo įteikti specialūs marškinėliai. Patys krepšininkai kalbėjo, jog pavyko nutraukti prakeiksmą, kuris komandą lydi ne vieną sezoną.

„Kalbant apie šias aprangas, tai labai smagu. Kiek pamenu su alternatyviomis aprangomis mes dažnai pralaimime, tai reikėjo nutraukti šį prakeiksmą“, – džiaugėsi puikias rungtynes sužaidęs D. Giedraitis.

„Ne kartą esu matęs tas rungtynes. Tikrai malonūs prisiminimai. Tuomet buvo žaidžiamas kitoks krepšinis, tad labai įdomu būdavo tai pamatyti. Mes turime prastą istoriją su aprangų keitimais, kuomet žaidžiame su alternatyviais marškinėliais, tuomet aikštę paliekame nuleistomis galvomis. Tikrai buvo neramu dėl to, bet džiugu, kad nutraukėme šį prakeiksmą šios gražios progos metu“, – šypsojosi E. Ulanovas.

„Būdavo įspūdinga atmosfera toje komandoje. Esu girdėjęs iš pasakojimų, jog tuometinis „Žalgiris“ buvo kaip viena šeima ir stipriai susilipdęs. Tokių dalykų tikrai galima pasimokyti iš čempioniškos ekipos“, – pridėjo Arnas Butkevičius.

Eurolygos čempionų pagerbimas

Rungtynių metu buvo ištraukti Paryžiaus olimpinių žaidynių burtai, kur paaiškėjo, jog lietuvių ten lauktų Pietų Sudano, Serbijos ir JAV testai.

Tiesa, mūsiškiams dar reiks įveikti atranką, kuri vyks Puerto Rike.

„Nereikia užbėgti įvykiams už akių. Pirmiausia reikia įveikti atranką, o tada jau žiūrėti kas laukia toliau. Ištraukti burtai tikrai negąsdina“, – olimpinius burtus pakomentavo A. Butkevičius.

„Žiūrėsime kas susirinks rinktinėje. Anksti dar kalbėti apie tai. Laukia sunki atranka, kurią norint įveikti reikės padaryti sunkų darbą, o į olimpiados burtus pernelyg dar nesižvalgome“, – kalbėjo E. Ulanovas.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Standings provided by Sofascore
Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA