Kauno rajono savivaldybė ir pramonininkai vienijasi prieš galimas grėsmes ekstremalių situacijų metu | Kas vyksta Kaune

Kauno rajono savivaldybė ir pramonininkai vienijasi prieš galimas grėsmes ekstremalių situacijų metu

KRS nuotr.

Antradienį savivaldybėje rinkosi dvišalė darbo grupė – Kauno rajono vadovai susitiko su Kauno krašto pramonininkų ir darbdavių asociacija. Pirmojo susitikimo tikslas – aptarti civilinę saugą ir veiksmus ekstremalių situacijų ar karo padėties metu, rašoma Kauno rajono savivaldybės pranešime.

„Mūsų visų strateginis tikslas ir uždavinys – pasirūpinti savo krašto saugumu. Visi suvokiame, kad žmogaus gyvybė, jo saugumas yra didžiausia pamatinė vertybė. Turime sudaryti veiksmų planą ir veikti išvien“, – kalbėjo meras Valerijus Makūnas.

Vicemeras Paulius Visockas susirinkusiems verslo atstovams pristatė pranešimą apie krizių valdymą ir civilinę saugą. Vadovas papasakojo apie praktinius gyventojų, savivaldybės ir ūkio subjektų veiksmus ir sąveiką, įgyvendinant savivaldybės ir valstybės būtinuosius nurodymus situacijų metu.

P. Visockas teigė, kad savivaldybei padėtų tai, jog verslo atstovai dalyvautų ekstremalių situacijų operacijų centro veikloje, taip pat prisidėtų įrengiant slėptuves, kolektyvinės apsaugos statinius, priedangas. Jo teigimu, savivaldybei ypatingai svarbu būtų su įmonėmis pasirašyti bendradarbiavimo sutartis dėl pagalbos ekstremalios situacijos ar karo metu.

Kauno krašto pramonininkų ir darbdavių asociacijos vykdančioji direktorė Reda Stankevičienė akcentavo, kad pramonininkams labai rūpi, kaip yra pasiruošta galimoms sudėtingoms situacijoms bei siūlo dvišalės darbo grupės rėmuose kurti pogrupius, kurie dirbtų ties konkrečių temų planų rengimu, pajėgumų ir išteklių planavimo užtikrinimu.

„Mūsų asociacija vienija dideles visuomenės auditorijas, nuo švietimo įstaigų iki gamyklų, ir jei galėtume teikti gaires regiono mastu – kaip ruoštis, ką turėti, ką žinoti – tai būtų svarbus pirmas žingsnis einant link pasirengimo vienoms ar kitoms situacijoms“, – teigė R. Stankevičienė.

Susitikime dalyvavę verslo atstovai pasidalino, kaip jų organizacijos sudėtingos padėties metu galėtų pagelbėti, kokiais resursais ir ištekliais galėtų prisidėti.

Pasitarimo pabaigoje buvo pasidžiaugta abipuse savivaldybės ir asociacijos iniciatyva, ryžtu veikti čia ir dabar, neatidėliojant klausimų ir laukiant vien tik nacionalinių sprendimų.

„Džiaugiuosi, kad Kauno regionas yra socialiai atsakingas kraštas. Bendradarbiavimas civilinėje saugoje bus tęsiamas ir toliau sudarant darbo grupes konkrečioms situacijoms spręsti. Išsiskirstome atlikti tam tikrų namų darbų ir ruošti bendradarbiavimo sutartis“, – sakė meras V. Makūnas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA