Iš „Kauno energijos“ išviliojo daugiau kaip 312 tūkst. eurų, prokuratūra prašo pagalbos | Kas vyksta Kaune

Iš „Kauno energijos“ išviliojo daugiau kaip 312 tūkst. eurų, prokuratūra prašo pagalbos

ELTA 2024/03/19 17:00
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Iš regioninės šilumos gamybos ir tiekimo bendrovės „Kauno energija“ išviliojus daugiau kaip 312 tūkst. eurų, Kauno apygardos prokuratūros prokurorai prašo užsienio teisėsaugos institucijų pagalbos.

Kaip antradienį pranešė prokuratūra, praėjusių metų lapkričio pabaigoje buvo gautas bendrovės pareiškimas, jog „Kauno energijos“ darbuotoja patikėjo finansų konsultantais apsimetusiais asmenimis, kurie įtikino ją investuoti.

Iš įmonės banko sąskaitos buvo įvykdytos šešios finansinės operacijos į fizinių Lietuvos ir užsienio piliečių banko sąskaitas. Apgaulės būdu iš „Kauno energijos“ buvo išviliota daugiau kaip 312 tūkst. eurų suma.

Tyrimo duomenimis, keturi pervedimai į Lietuvoje esančias sąskaitas buvo sulaikyti tą pačią dieną. Iš viso „Kauno energijai“ buvo grąžinta beveik 133 tūkst. eurų suma.
Kiti du pervedimai atlikti į Nyderlandų Karalystėje ir Lenkijoje atidarytas banko sąskaitas. Pervesta didesnė pinigų suma iš pastarosios sąskaitos buvo išskaidyta ir pervesta į kelias sąskaitas Lenkijoje ir Vokietijoje.

Atliekant ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo ir neteisėto elektroninės mokėjimo priemonės ar jos duomenų panaudojimo, parengtas Europos tyrimo orderius į Lenkiją, Vokietiją ir Nyderlandų Karalystę, antradienį pranešė prokuratūra.

Lietuvos pareigūnai, bendradarbiaudami su užsienio teisėsaugos institucijomis, atlieka tolimesnius procesinius tyrimo veiksmus ir siekia nustatyti įvykdyto nusikaltimo organizatorius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA