K. Budrys: A. Anušauskas įvardijo su korupcija galbūt susijusių asmenų „tam tikrus vardus ir pavardes“ | Kas vyksta Kaune

K. Budrys: A. Anušauskas įvardijo su korupcija galbūt susijusių asmenų „tam tikrus vardus ir pavardes“

BNS / Dominykas Biržietis 2024/03/18 20:37
K. Budrys / T. Bauro nuotr.

Prezidento vyriausiasis patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Kęstutis Budrys teigia, kad šalies vadovo Gitano Nausėdos susitikime su atsistatydinančiu krašto apsaugos ministru Arvydu Anušausku šis įvardijo korupcines rizikas galbūt keliančių asmenų „tam tikrus vardus ir pavardes“.

Pasak K. Budrio, šiuos klausimus prezidentas ketina aptarti su Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) vadovu Linu Pernavu ir generaline prokurore Nida Grunskiene dar prieš susitikimą su kandidatu pakeisti A. Anušauską pareigose Laurynu Kasčiūnu.

„Dėl to prezidento reakcija buvo, kad šito taip nepaliks, nes reikia aiškumo. Tai labai konkrečiai kažkokie asmenys, kažkokie interesai, kažkurios įmonės. Dėl to dar prieš susitikdamas su kandidatu prezidentas matysis su Specialiųjų tyrimų tarnybos direktoriumi ir generaline prokurore, apie tai kalbėsis, tiek apie galimus konkrečius atvejus, tiek apie korupcijos rizikos valdymą krašto apsaugos sistemoje“, – pirmadienį transliuotoje TV3 laidoje „Dėmesio centre“ sakė K. Budrys.

G. Nausėda trečiadienį ketina susitikti su į ministro postą siūlomu Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininku L. Kasčiūnu ir aptarti A. Anušausko išsakytas „galimų korupcijos pėdsakų problemas“.

Premjerė Ingrida Šimonytė pirmadienį sakė informavusi prezidentą apie gautą krašto apsaugos ministro atsistatydinimo pareiškimą ir su valstybės vadovu aptarusi kandidatūras į šias pareigas, o vieną kandidatą turėtų oficialiai pateikti antradienį.

Savaitgalį su A. Anušausku susitikęs G. Nausėda sakė, kad L. Kasčiūnas yra tik vienas iš kandidatų pakeisti ministrą, ir tvirtino, jog sprendžiant dėl kandidatūros jam bus svarbu užtikrinti sklandų darbų krašto apsaugos sistemoje tęstinumą.

A. Anušauskas šeštadienį po susitikimo su prezidentu pareiškė, kad jam „teko uždaryti duris kompanijoms“, kurios mėgino papirkinėti krašto apsaugos sistemos darbuotojus.

STT nurodė jokių ikiteisminių tyrimų dėl korupcijos krašto apsaugos sistemoje 2020 – 2024 metais nepradėjusi.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA