Seimas ėmėsi siūlymo išplėsti draudžiamų naudoti ginklų sąrašą | Kas vyksta Kaune

Seimas ėmėsi siūlymo išplėsti draudžiamų naudoti ginklų sąrašą

BNS 2024/03/17 20:11
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Seimas šią savaitę ėmėsi ratifikuoti Tarptautinio baudžiamojo teismo (TBT) Romos statuto pakeitimus, kuriais būtų plečiamas draudžiamų naudoti ginklų sąrašas.

Pagal juos, karo nusikaltimams būtų priskiriamas gin­klų, ku­riuo­se nau­do­ja­mi mik­ro­bi­niai ar ki­ti bio­lo­gi­niai agen­tai ar­ba tok­si­nai, nau­do­jimas.

Taip pat karo nusikaltimu būtų pripažintas ginklų, kurių pagrindinis poveikis yra sužeisti skeveldromis, neaptinkamomis rentgeno spinduliais žmogaus kūne, naudojimas, nuolatinį apakimą sukelti skirtų lazerinių ginklų naudojimas.

Į karo nusikaltimus būtų įtraukiamas tyčinis civilių vertimas badauti kaip kariavimo būdas, atimant iš jų išgyvenimui būtinus reikmenis, taip pat sąmoningai sudarant kliūtis tiekti išteklius siekiant padėti.

Romos statuto pakeitimus ratifikuoti pasiūlė Teisingumo ministerija. Seime po pateikimo už tai balsavo 125 parlamentarai ir vienas susilaikė, toliau klausimą planuojama svarstyti gegužę.

Kaip skelbė Teisingumo ministerija, Romos statuto pakeitimai Lietuvos atžvilgiu įsigalios praėjus vieneriems metams po jų ratifikavimo raštų deponavimo Jungtinių Tautų generaliniam sekretoriui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA