Visą pasaulį sužavėjęs sportas populiarėja ir Lietuvoje: Kaune – piklbolo turnyras | Kas vyksta Kaune

Visą pasaulį sužavėjęs sportas populiarėja ir Lietuvoje: Kaune – piklbolo turnyras

/ Organizatorių nuotr.

Gali būti, jog apie piklbolą girdite pirmą kartą, tačiau verta suklusti: šis rakečių sportas, kartais vadinamas teniso ir badmintono mišiniu, žaibiškai populiarėja visame pasaulyje ir į savo gerbėjų gretas jau pritraukė nemažą būrį pramogų bei politikos garsenybių.

Augantį gerbėjų ratą piklbolas turi ir Lietuvoje. Kovo 16-17 dienomis su juo susipažinti gali visi norintys: Kauno „Akropolyje“ vyksiančiame turnyre pasirodys stipriausi šio sporto atstovai Lietuvoje.

„Negalime sutalpinti visų norinčių pažaisti, tačiau kviečiame kiekvieną ateiti, pamatyti, išbandyti piklbolą patiems – mielai pabendrausime ir atsakysime į kylančius klausimus“, – sako Lietuvos piklbolo federacijos vadovas Svajūnas Masilionis.

„Stengiamės savo lankytojams pristatyti aktualiausius ir įdomiausius dalykus, galinčius praplėsti jų akiratį, padėti sekti naujausias tendencijas. Tad galbūt ir ši pažintis su piklbolu kam nors taps pirmuoju žingsniu į naują aktyvaus laisvalaikio praleidimo būdą“, – sako Kauno „Akropolio“ valdytoja Brigita Kuodytė.

Pasak S. Masilionio, nuo tada, kai 2021-iaisiais iš Jungtinių Valstijų atvežė pirmąją piklbolo įrangos siuntą, per metus jį aktyviai žaidžiančių žmonių skaičius išaugo iki šimto, o šiuo metu sporto entuziastų yra arti tūkstančio.

Tai, jo teigimu, nestebina: piklbolas – itin atlaidus klaidoms, nereikalauja aukšto meistriškumo, todėl net ir pirmą kartą jo raketę į rankas paėmęs žmogus gali smagiai praleisti laiką.

/ Organizatorių nuotr.

„Galbūt muši kreivai, gal ne taip, kaip norėjai, atrodo, kad nepataikysi, bet tas kamuoliukas vis tiek atsiduria aikštelėje. Todėl net pirmą kartą žaisdamas, net ir neturėdamas įgūdžių ar techninių žinių, gali smagiai praleisti laiką. Tuo piklbolas skiriasi nuo teniso, kuriame žaidėjams reikia daug technikos ir pastangų, kad kamuoliukas atsidurtų aikštelėje“, – sako S. Masilionis, pats daug metų žaidęs tenisą.

Pasak jo, gerokai pigesnė yra ir piklbolo įranga, o aikštelę įrengti galima visur, kur yra lygus kietas paviršius: net ir krepšinio salėje, automobilių stovėjimo aikštelėje ar gatvėje. Kauno „Akropolyje“ turnyras vyks prekybos centro Renginių aikštėje.

Galimybėmis įrengi šiam sportui reikiamą infrastruktūrą, pasak S. Masilionio, aktyviai domisi ir Lietuvos miestai bei verslai.

Piklbolo turnyras Kauno „Akropolio“ Renginių aikštėje vyksta kovo 16-17 dienomis. Renginys nemokamas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA