I. Šimonytė: Rusija bando kelti sumaištį Lietuvoje | Kas vyksta Kaune

I. Šimonytė: Rusija bando kelti sumaištį Lietuvoje

ELTA / Martyna Pikelytė 2024/03/15 20:10
I. Šimonytė / DELFI nuotr.

Reaguodama į opozicionieriaus Leonido Volkovo užpuolimą premjerė Ingrida Šimonytė tikina, kad Rusija įvairiais būdais siekia sukelti sumaištį Lietuvoje. Jos teigimu, vienas iš pavyzdžių – Europoje vykstantys ūkininkų streikai.

„Nenoriu nei labai gąsdinti, nei kažkaip neigti, kad Rusija naudojasi įvairiais būdais kelti sumaištį Lietuvoje – dažnai netgi tada, kai vyksta kokie nors, tarkime, natūralūs, vidiniai nesutarimai“, – penktadienį žurnalistams teigė I. Šimonytė.

„Pavyzdžiui, ūkininkų streikai per visą Europą. Tai viena iš mėgstamiausių Rusijos propagandistų temų. Jokiu būdu nesakau, kad Rusija kažkaip inicijuoja tuos protestus, bet kad naudojamasi ta tema – tai be jokios abejonės“, – pridūrė ji.

Premjerė pabrėžė, kad yra ir tokių atvejų, kuriuos galima sieti su Rusijos bandymais provokuoti. Vykstant ikiteisminiam tyrimui, ji detalizuoti nenorėjo, tačiau, I. Šimonytės nuomone, propagandistai gali būti susiję ir su Adolfo Ramanausko-Vanago paminklo išniekinimu.

„Juk buvo ir Adolfo Ramanausko-Vanago paminklo išniekinimas, ir kažkokių tokių bjaurių atvejų pasitaiko, kažkas ant sienų kažko pripaišo – nebūtinai visi tie atvejai yra susiję su Rusija ar kažkokie žmonės atvykę tai daro, gali būti žmonės, kurie yra vietoje“, – kalbėjo ji.

„Mums labai svarbu visiems kaip visuomenei išlikti budriems. Jeigu matosi, kad kažkas bando kalbinti ar verbuoti, įkalbinėti kažkokius dalykus daryti – tai tiesiog reikia pranešti apie tai mūsų institucijoms kaip įmanoma greičiau“, – akcentavo I. Šimonytė.

ELTA primena, kad antradienio vakarą Vilniaus pakraštyje kol kas nenustatytas asmuo užpuolė ir sužalojo kalėjime mirusio Aleksejaus Navalno bendražygį 43 metų Leonidą Volkovą.

Rusijos opozicionierius buvo užpultas apie 22 val. Antakalnio seniūnijoje, Žuvėdrų gatvėje, kai atvyko į namo kiemą automobiliu atvykusį Rusijos pilietį.

Į pranešimą apie Vilniuje užpultą ir sužalotą Rusijos pilietį reagavo gausios policijos pajėgos, buvo iškviesti „Aro“ ir specialiosios paskirties pareigūnai. Sulaikyti įtariamųjų kol kas nepavyko, keliamos versijos, bus tiriamas nusikaltimas, pasak jo, viena iš versijų – užpuolimas gali būti susijęs su politine nukentėjusiojo veikla.

Po suteiktos medicinos pagalbos ligoninėje nukentėjusysis gydomas ambulatoriškai.

Rusijos opozicijos atstovas sako, kad specialiu plaktuku namo kieme žmogus jam smogė apie 15 kartų į koją ir sulaužė ranką. Įvykį jis pavadino „tipišku banditišku sveikinimu nuo Putino iš banditų Peterburgo“.

Policija atlieka ikiteisminį tyrimą dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo. L. Volkovas iš Rusijos pasitraukė kilus arešto grėsmei.

Šiuo metu L. Volkovas gyvena Lietuvoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA