A. Bilotaitė: grėsmių lygis Lietuvoje nėra padidėjęs | Kas vyksta Kaune

A. Bilotaitė: grėsmių lygis Lietuvoje nėra padidėjęs papildyta

BNS 2024/03/13 11:48
Agnė Bilotaitė / ELTA, Ž. Gedvilo nuotr.

Vilniuje užpuolus Rusijos opozicionierių Leonidą Volkovą, vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė sako, kad grėsmių lygis Lietuvoje nėra padidėjęs.

„Kalbant apie grėsmių lygį mūsų šalyje dėl šito konkretaus įvykio, jis tikrai nepadidėjo. Noriu patikinti, kad mūsų žmonės gali jaustis saugiai“, – trečiadienį žurnalistams sakė A. Bilotaitė.

„Žinoma, tokios provokacijos, įvairios provokacijos, kurios yra pastaruoju metu matomos, tapusios mūsų kasdienybe. Ir ypač prieš artėjančius pseudo Putino rinkimus matom, kad jų gali ir padaugėti tikriausiai siejant su pseudorinkimais Rusijoje“, – pridūrė ministrė.

Taip ji kalbėjo komentuodama incidentą, kai prie savo namų nenustatyti asmenys užpuolė ir sumušė į namo kiemą automobiliu atvykusį 43-erių L. Volkovą.

Suteikus medicininę pagalbą jis gydomas ambulatoriškai. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo.

A. Bilotaitė ragino visus būti budresnius, tačiau pabrėžė, kad Lietuva tampa atspari įvairioms provokacijoms, nebijo išpuolių ir nepasiduoda kaltinimams.

Kaip spaudos konferencijoje sakė policijos generalinis komisaras Rentas Požėla, įvykį tiria kriminalinė policija, tam metamos didelės pareigūnų pajėgos.

„Noriu pasakyti, kad iškart po įvykio šitą tyrimą perėmė kriminalinė policija – Kriminalinės policijos biuras. Tai tikrai metamos didžiulės pajėgos – tiek analitiniai gebėjimai, tiek fiziniai pajėgumai“, – sakė pareigūnų vadas.

„Šiuo metu ir naktį, ir iškart po įvykio, atliekami tikrai labai platūs ikiteisminio tyrimo veiksmai, kokie jie – nekomentuosiu dėl tyriminės paslapties“, – pridūrė R. Požėla.

Peržiūrės bendradarbiavimo algoritmus

Anot jo, šiuo metu per anksti komentuoti galimas įvykio versijas, jų esama įvairių.

Policijos komisaras teigė, kad sprendimai skirti konkretiems asmenims apsaugą priklausys nuo ikiteisminio tyrimo aplinkybių. Ar šiuo metu ji paskirta L. Volkovui, R. Požėla nekomentavo.

Komisaras užsiminė, kad iki šito įvykio policija bendradarbiavo su tam tikrais ne Lietuvos piliečiais, tačiau ketina peržiūrėti bendradarbiavimo algoritmus ir inicijuoti pokyčius. Apie šį išpuolį duomenų policija neturėjo.

„Tikrai pritarsiu pasakymui, paantrinsiu, kad šito įvyko nereiktų vertinti kaip nesaugumas mūsų valstybėje. Tai tam tikras vienetinis atvejis, kurį, manau, sėkmingai ištirsime. Bendras saugumo lygis tikrai yra aukštas mūsų valstybėje, mūsų žmonės neturėtų gąsdintis dėl to“, – teigė R. Požėla.

Kaip trečiadienį priešpiet nurodė prie L. Volkovo namų esantis BNS fotografas, vietoje dirba gausios pareigūnų pajėgos – čia yra bent keliolika policijos automobilių.

Rusų opozicionieriaus namai ir aplink esanti teritorija aptverta „stop“ juosta.

Pareigūnams talkina šauliai, tačiau jie BNS teigė negalintys komentuoti savo veiksmų ir nukreipė į policiją.

Prieš kelerius metus kilus arešto grėsmei L. Volkovas paliko Rusiją ir dabar gyvena Lietuvoje. Anksčiau jis vadovavo Aleksejaus Navalno regioninių štabų tinklui.

Rusijos federalinė įkalinimo įstaigų tarnyba vasario 16 dieną pranešė, kad 47 metų A. Navalnas mirė pataisos kolonijoje Arktyje, kur atlikinėjo 19 metų laisvės atėmimo bausmę. Vakarų valstybių lyderiai teigė, kad už šią mirtį atsakingas Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.

A. Navalnas, žymiausias Rusijos opozicijos lyderis, didžiulio populiarumo jis susilaukė kritikuodamas korupciją Rusijoje, opozicionierius taip pat organizavo demonstracijos prieš nesąžiningus rinkimus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA