Nors savaitgalis bus saulėtas, reikėtų pasisaugoti | Kas vyksta Kaune

Nors savaitgalis bus saulėtas, reikėtų pasisaugoti

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Anticikloninis poveikis ir aukštas atmosferos slėgis Lietuvoje išlaikys sausą savaitgalį. Nors pamatysime debesų, saulė taip pat pasirodys, tik temperatūra gali būti apgaulinga.

Šeštadienio rytą vietomis dar gali tvyroti rūkas, pietvakarių Lietuvoje gali trumpam pasirodyti šerkšnas. Vėjas bus silpnas, 3-8 m/s, rytų, pietryčių krypties. Termometrų stulpeliai turėtų pakilti iki 1-6 laipsnių šilumos.

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį kritulių neprognozuojama. Vėjas laikysis rytinių krypčių, 4-9 m/s, o oro temperatūra nakties bei ryto valandomis bus apie 1-6 laipsnius šalčio. Sekmadienio dieną kritulių taip pat nenusimato, tačiau vėjas po truputį stiprės ir įdienojus sieks 7-12 m/s. Oras sekmadienio popietę šils iki 3-8 laipsnių šilumos.

Pirmadienio naktis numatoma be žymesnių kritulių, o dieną vietomis sulauksime nedidelio lietaus. Vėjas pūs pietryčių, rytų, 7-12 m/s tiek naktį, tiek dienos metu. Žemiausia oro temperatūra naktį svyruos tarp 4 laipsnių šalčio ir 1 šilumos, o dieną šils iki 5-10 laipsnių.

Kalbant apie tolimesnę savaitės eigą, orai išsilaikys panašūs, tik dažniau ir didesnėje šalies teritorijoje iškris krituliai, daugiausia nedideli.

Eismo sąlygas sunkina rūkas

Šeštadienio rytą eismo sąlygas Lietuvoje sunkina rūkas ir silpnas snygis, pranešė Eismo informacijos centras.

Jo duomenimis, truputį sninga Panevėžio, Širvintų ir Ukmergės rajonuose, Tauragės ir Šilalės rajonuose tvyro rūkas, čia matomumas vietomis siekia iki 200 metrų.

Valstybinės reikšmės kelių dangos daugiausia yra sausos, tik vietomis drėgnos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA