Teismas skelbs sprendimą byloje dėl V. Matijošaičio dvaro rekonstrukcijos | Kas vyksta Kaune

Teismas skelbs sprendimą byloje dėl V. Matijošaičio dvaro rekonstrukcijos

ELTA 2024/03/05 08:06
R. Tenio nuotr., „Kas vyksta Kaune“ montažas

Kauno apygardos teismas antradienį skelbs sprendimą Kultūros paveldo departamento (KPD) ir laikinosios sostinės mero Visvaldo Matijošaičio ginče dėl galimai padarytos žalos, rekonstruojant Kačiūniškės dvarą Kauno rajone.

Praėjusių metų gegužę Kauno apylinkės teismas iš dalies tenkino KPD ieškinį ir priteisė iš V. Matijošaičio, bendrovės „Kauno saulėtekis“ ir Kačiūniškės dvaro rekonstrukcijos darbų vadovo Andriaus Šumsko 34 tūkst. neturtinės žalos, padarytos rekonstruojant minėtą dvarą.

Šį sprendimą V. Matijošaitis kartu su A. Šumsku ir bendrove „Kauno saulėtekis“ civilinėje byloje apeliacine tvarka apskundė Kauno apygardos teismui. Skundu prašoma panaikinti Kauno apylinkės teismo nutartį ir priimti naują sprendimą – ieškovo, tai yra KPD, ieškinį atmesti, priteisti bylinėjimosi išlaidas.

ELTA primena, kad Kauno apylinkės teismas V. Matijošaičiui nepalankų teismo sprendimą, tai yra priteisti iš jo ir kitų asmenų 34 tūkst. eurų, priėmė dėl to, kad Kauno meras savavališkai nugriovė Kaciūniškės dvare (Kauno rajonas) buvusius tvartą ir svirną.

Portalo „Delfi“ atliktame tyrime buvo skelbta, kad Kauno miesto meras V. Matijošaitis be jokių leidimų ir projektų 2019 m. nugriovė pertvarkytame Kačiūniškės dvare buvusius tvartą ir svirną. Šie pastatai buvo įtraukti valstybės saugomų vertybių sąrašą. Teigiama, kad kitus teritorijoje buvusius pastatus V. Matijošaitis tvarkė be leidimų ir suderintų projektų.

Kaip skelbta publikacijoje, griovimo ir tvarkymo darbus atliko su V. Matijošaičiu susijusi bendrovė „Kauno saulėtekis“.

V. Matijošaitis Kačiūniškės dvarą įsigijo iš Kauno rajono savivaldybės 2016 m., jau pradėjęs eiti mero pareigas. Kartu su 47 metams išnuomotu žemės sklypu politikui atiteko 2 gyvenamieji namai ir 5 ūkio pastatai, sandorio suma siekė 96,3 tūkst. eurų. Anot „Delfi“, dvaro tvarkymo darbai pradėti 2017 metais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA