„Tennis Space“ plečiasi: netrukus prasidės didžiausio Europoje teniso, padelio ir skvošo centro statybos | Kas vyksta Kaune

„Tennis Space“ plečiasi: netrukus prasidės didžiausio Europoje teniso, padelio ir skvošo centro statybos

„Tennis Space“ / Organizatorių nuotr.

Didžiausias teniso ir padelio laisvalaikio kompleksas Kaune „Tennis Space“ plečiasi. Islandijos pl. 9 veikiantis sporto kompleksas šiais metais papildomai atidarys naujas vidaus padelio aikšteles, jaukiai atnaujins komplekso erdves bei infrastruktūrą. Tačiau tai dar ne viskas – šių metų pabaigoje „Tennis Space“ Kauno rajone, Noreikiškėse, atvers ir didžiausią Europoje teniso, padelio bei skvošo centrą.

Planuose 5-ios naujos padelio aikštelės

Šiuo metu „Tennis Space“ kompleksą sudaro 13-a padelio ir 16-a teniso vidaus bei lauko kortų. Komplekse galima aplankyti 6-ias pirtis ir daugiau nei 600 kv. m sporto klubą „Athletic Space“, kineziterapijos kliniką bei restoraną „Kitchen Space“.

Visgi 2024-ieji – „Tennis Space“ plėtros metai. Kaune, Islandijos pl. 9, veikiantį sporto kompleksą greitu metu papildys naujos padelio aikštelės. Numatyti patalpų, infrastruktūros ir aplinkos atnaujinimai bei kitos modernios investicijos.

„Jau šių metų rugsėjo mėnesį papildomai atidarysime 5-ias naujas vidaus padelio aikšteles ir bendras padelio kortų skaičius padidės iki 18-os kortų. Lankytojų patogumui šiais metais padidinsime ir automobilių stovėjimo aikštelę, papildomai įrengsime apie 100-ą automobilių stovėjimo vietų.

Taip pat įrengsime 8-ias elektromobilių įkrovimo stoteles bei virš 100 kW saulės jėgainę ant komplekso stogo. Sukursime jaukumą ir vasaros klientams – papildomai apželdinsime „Tennis Space“ komplekso teritoriją, pastato sienas papuoš vijokliai“, – planais dalijosi komplekso plėtrą vykdančios bendrovės „Islandijos 9“ vadovas Mažvydas Beiga.

Mažvydas Beiga / Organizatorių nuotr.

Naujų vėjų žadama įpūsti ir į poilsio erdves – bus atnaujintas sporto komplekse veikiantis restoranas.

„Dabar vienu metu „Kitchen Space“ restorane galime aptarnauti iki 100-o klientų, tačiau netrukus šią erdvę praplėsime iki 150-ies sėdimų vietų. Tuo pačiu padidinsime ir restorano meniu galimybes – lankytojams galėsime pasiūlyti picas bei kitus patiekalus. Dienos pietums, pagal franšizės sutartį, patieksime „iLunch“ restorano asortimentą. Visiškai atnaujinsime ir „Kitchen Space“ restorano vidaus interjerą“, – pasakojo M. Beiga ir pridūrė, kad šiam projektui „Tennis Space“ pasirašė sutartį su šios srities lydere, interjero projektavimo įmone – „YES.design.architecture“.

„Kitchen Space“ / Organizatorių nuotr.

Noreikiškėse – „Tennis Space II“

Tarp grandiozinių „Tennis Space“ planų ir šių metų pabaigoje Kauno rajone iškilsiantis didžiausias Europoje teniso, padelio ir skvošo centras, kuris užims svarbią vietą pasauliniame sporto žemėlapyje. Naujasis „Tennis Space II“ kompleksas įsikurs 8 ha teritorijoje, kurioje daugiafunkcės paskirties pastatai aprėps daugiau kaip 30 tūkst. kv. m.

„Jau šių metų gruodžio mėnesį pirmu etapu planuojame atidaryti 8-ias padelio aikšteles po stogu naujame „Tennis Space“ komplekse Noreikiškėse – „Tennis Space II“. Techninis projektas jau eina į pabaigą, pavasarį prasidės statybos darbai. Planuojame iš karto turėti statybos leidimą papildomiems 8-iems vidaus padelio kortams, kas leis padidinti bendrą padelio skaičių iki 16-os kortų jau 2025 metais“, – džiugius planus Noreikiškėse pristatė M. Beiga.

„Tennis Space II“ vizualizacija Noreikiškėse / Organizatorių nuotr.

Pilnas „Tennis Space II“ projektas susidės iš penkių etapų. Visus juos įvykdžius, kompleksą iš viso sudarys: 40 pagal aukščiausios kokybės sportinius ir techninius standartus įrengtų padelio aikštelių ir 20 lauko teniso vidaus aikštelių, 30 lauko teniso aikštelių ir 40 skvošo aikštelių.

Komplekso teritorijoje lankytojų taip pat lauks daugiau nei 1000 kv. m sporto klubas, didžiulis restoranas, papildomos fizioterapijos, grožio, vaikų priežiūros ir apgyvendinimo paslaugos.

Planuojama, kad komplekse vienu metu sportuoti, leisti laisvalaikį galės daugiau kaip 1 tūkst. žmonių. Čia bus rengiami profesionalių žaidėjų ir mėgėjų vietinės reikšmės, Lietuvos ir tarptautiniai turnyrai ir čempionatai. Šis kompleksas leis pakviesti į Lietuvą aukščiausios klasės teniso, padelio ir skvošo dalyvių iš viso pasaulio.

Už „Tennis Space II“ komplekso interjero dizainą taip pat atsakingi pagal aukščiausius standartus dirbantys „YES.design.architecture“ dizaineriai. Abu „Tennis Space“ plėtros projektus projektuoja ir stato „SIMPER“ statybos ir projektavimo įmonė.

Daugiau apie „Tennis Space“ teniso, padelio kortus ir treniruotes čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA