Kauno rajonas braižo ateities gaires krepšiniui | Kas vyksta Kaune

Kauno rajonas braižo ateities gaires krepšiniui

KRS nuotr.

Kauno rajonas daugelį metų buvo tituluojamas rankinio sostine, tačiau paskutiniu metu sparčiai auga ir kitų sporto šakų – krepšinio ir futbolo populiarumas. Šiandien Kauno rajono savivaldybės vadovai kartu su krepšinio bendruomenės atstovais aptarė šios sporto šakos vystymo perspektyvas pakaunėje.

Kauno rajone veikia krepšinio mokykla „Tornadas“, kurioje sportuoja 400 šio krašto vaikų, 3×3 krepšinio komanda „Raudondvario Hoptrans“, klubas „Omega – Tauras“, žaidžiantis Regionų krepšinio lygoje, tačiau turi ambicijų kilti aukščiau ir žaisti Nacionalinėje krepšinio lygoje.

Krepšinio bendruomenės ateities vizija – apjungti visas rajone veikiančias organizacijas į vieningą sistemą, įtraukiant partnerį Lietuvos sporto universitetą (LSU) bei rėmėjus. Tai leistų stiprinti šią sporto šaką, užauginti ateities čempionus, rašoma Kauno rajono savivaldybės internetinėje svetainėje.

Kauno rajono meras Valerijus Makūnas pabrėžė, kad svarbu ne tik sudaryti puikias sąlygas vaikams sportuoti, bet ir padėti jiems siekti aukštumų. Kiekvienoje amžiaus grupėje Lietuvos moksleivių krepšinio lygoje žaidžia ne vienas perspektyvus vaikas iš pakaunės: vien U-15 grupėje – 8 čempionato nugalėtojai ir būtų puiku, jeigu jie liktų čia žaisti ir atstovautų šiam kraštui.

Meras apsidžiaugė, kad šią sujungimo idėja palaiko ir būti partneriu planuoja LSU. „Jūsų turimos žinios, patirtis, moksliniai tyrimai padės sukurti tokią sistemą ir struktūrą, kuri atlieps visų poreikius“, – teigė V. Makūnas.

LSU laikinai Krepšinio studijų ir mokslo centro direktoriaus pareigas einantis Ramūnas Butautas patikino, kad ir universitetas turės didelę naudą, dalyvaudamas šioje veikloje: studentams tai bus puiki praktika, jie galės prisidėti prie mokymų ar renginių organizavimo.

Savivaldybė kartu su krepšinio bendruomene artimiausiu metu parengs planą, kaip sustiprinti krepšinio vystymą Kauno rajone.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA