Kauno policija gavo V. Šiliausko teismo nutartį, į komisariatą jis žada prisistatyti pats | Kas vyksta Kaune

Kauno policija gavo V. Šiliausko teismo nutartį, į komisariatą jis žada prisistatyti pats

BNS 2024/02/29 11:52
Asociatyvi / V. Šiliausko teisiamasis posėdis / R. Tenio nuotr.

Kauno policija ketvirtadienį gavo Lietuvos apeliacinio teismo nutartį, kuria buvusiam savivaldybės administracijos direktoriui Viliui Šiliauskui skirtas laisvės atėmimas – susisiekus su nuteistuoju, jis nurodė pats atvyksiantis į policiją.

Tai BNS patvirtino Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Odeta Vaitkevičienė. Pasak jos, gavus teismo nutartį, ji „pradėta vykdyti nedelsiant“.

„Susisiekus su asmeniu, šis nurodė, jog į policijos įstaigą artimiausiu metu atvyks pats. Kai prisistatys, bus sulaikomas ir pristatomas į įkalinimo įstaigą“, – nurodė O. Vaitkevičienė.

Kaip anksčiau BNS informavo Lietuvos kalėjimų tarnyba, V. Šiliauskas laisvės atėmimo bausmę atliks Technikos gatvėje esančiame Kauno kalėjime.

Šioje įkalinimo įstaigoje bausmę atlieka buvę ir esami valstybės politikai, teisėsaugos, teismų, prokuratūros, kontrolės, valdžios ir valdymo institucijų pareigūnai, pirmąjį kartą atliekantys laisvės atėmimo bausmę.

Buvusiam Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriui V. Šiliauskui už kyšininkavimą Lietuvos apeliacinis teismas trečiadienį skyrė realią trejų metų ir keturių mėnesių laisvės atėmimo bausmę – prokuroro prašymu, skirta penkerių metų įkalinimo bausmė sumažinta trečdaliu.

Šiuo sprendimu teisėjų kolegija pakeitė žemesnės instancijos teismo verdiktą, kuriuo buvusiam Kauno savivaldybės administracijos vadovui buvo skirta 70 tūkstančių eurų bauda, bet nebuvo numatytas laisvės atėmimas.

Teisėjų kolegija taip pat paliko galioti pirmosios instancijos teismo sprendimą uždrausti jam septynerius metus dirbti valstybės tarnyboje. Tai yra maksimalus terminas tokiai baudžiamojo poveikio priemonei. Taip pat paliktas ir sprendimas konfiskuoti kyšio dydį atitinkančią sumą – 260 tūkst. eurų.

V. Šiliauskas nuteistas už tai, kad eidamas minėtas pareigas 2021–2022 metais savo naudai pats tiesiogiai reikalavo ir priėmė iš „Autokaustos“ vadovo Juozo Kriaučiūno kyšius, kurių bendra suma siekia 260 tūkst. eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA