Lietuvoje planuojama elektrifikuoti kelius | Kas vyksta Kaune

Lietuvoje planuojama elektrifikuoti kelius

ELTA 2024/02/27 14:34
Asociatyvi / „Via Baltica“ / „Kas vyksta Kaune“ nuotr.

Lietuvoje planuojami pilotiniai projektai, kuomet keliai bus elektrifikuojami, taip pat jiems bus naudojama saulės energija, teigia Seimo Ekonomikos komiteto pirmininkas Kazys Starkevičius. Pasak jo, taip pat galima plėtoti veiklą vykdant Lietuvos–Lenkijos pasienio projektus, kuriuos galima finansuoti iš Europos Sąjungos (ES) lėšų.

„Atsirado naujos mintys po konferencijos, galime plėtoti veiklą pasienio įvairiuose projektuose, kuriuos galima finansuoti iš ES lėšų. Ir visiškai naujas dalykas, kur Lietuva pradeda įgyvendinti projektus, tai kelių elektrifikavimas ir saulės energijos panaudojimas. Bus pilotiniai projektai pirmi Lietuvoje, galima taip pat su kaimynais bendradarbiauti“, – po Seime vykusios konferencijos apie kelių finansavimo galimybes žurnalistams teigė K. Starkevičius.

Lenkijos Infrastruktūros ministerijos Kelių ir greitkelių generalinio direktorato vadovas Jaroslawas Waszkiewiczius pažymėjo „puikų bendradarbiavimą“ su Lietuvą bei taip pat paminėjo kelių projektų pasienyje svarbą.

„Noriu pabrėžti puikų bendradarbiavimą su Lietuva, ypatingai kalbant apie projektus susijusius su pasieniu, kalbu ne tik apie „Via Balticą“, bet taip pat apie kitus kelius, kurie pvz. jungia Alytų su Augustavu, taip pat apie vietinius kontaktus ir ryšius, kurie padeda gerinti gyvenimą ir ekonominę veiklą abejose sienos pusėse“, – sakė J. Waszkiewiczius.

Galiausiai susisiekimo ministras Marius Skuodis tikino norintis, kad keliams būtų skirtas didesnis finansavimas. Jis tikisi, kad ilgainiui taip ir nutiks.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA