Teismas pratęsė Š. Stepukonio suėmimą | Kas vyksta Kaune

Teismas pratęsė Š. Stepukonio suėmimą

BNS / Dominykas Biržietis, Saulius Jakučionis 2024/02/23 15:22
Šarūnas Stepukonis / Lrytas.lt montažas

Vilniaus miesto apylinkės teismas penktadienį mėnesiui pratęsė kelių dešimčių milijonų eurų pasisavinimu įtariamo buvusio „BaltCap“ fondo partnerio Šarūno Stepukonio suėmimą, taip pilna apimdimi tenkindamas prokuroro prašymą, BNS patvirtino teismo atstovas Giedrius Janonis.

„Teismas pratęsė paskirtosios kardomosios priemonės – suėmimo terminą vienam mėnesiui“, – sakė G. Janonis.

Prokuroras Darius Karčinskas dar ketvirtadienį kreipėsi į teismą dėl suėmimo pratęsimo mėnesiui. Š. Stepukonis liks suimtas iki kovo 24 dienos.

Teismo sprendimas per 20 dienų gali būti apskųstas aukštesnės instancijos teismui.

Š. Stepukonis įtariamas pasisavinęs bent 27 mln. eurų iš fondo įmonių. „BaltCap“ atstovai sako, jog iš fondo įmonių galėjo dingti apie 40 mln. eurų.

Š. Stepukonio atžvilgiu buvo atliekami du ikiteisminiai tyrimai, tačiau penktadienį Europos prokuratūra BNS informavo, kad jie buvo sujungti.

Viename tyrimų Š. Stepukonis ir buvo pripažintas įtariamuoju dėl neteisėto daugiau nei 27 mln. eurų pasisavinimo. Kitas, dar 2022 metais nutrauktas ir vasarį atnaujintas ikiteisminis tyrimas susijęs su 3,9 mln. eurų pervedimu Š. Stepukoniui iš vienos Lenkijos įmonės už neva akcijų pardavimą.

Prokuratūra teigia, kad didžiąją dalį pasisavintos sumos – daugiau nei 20 mln. eurų – Š. Stepukonis pralošė kazino. Dar dalį pinigų jis galėjo nukreipti į Vengrijos vertybinių popierių prekybos platformą „Interactive Brokers Central Europe“.

Prokuroras D. Karčinskas šią savaitę sakė, kad duodamas parodymus Š. Stepukonis „pilnai neneigia“ savo kaltės, tačiau pateikia savo įvykių versiją, kuri bus tikrinama.

Naujienų portalas „Delfi“ penktadienį pranešė, kad anksčiau Š. Stepukoniui atstovavusiai valstybės skiriamai advokatei Lauretai Ulbienei išėjus atostogų, pasikeitė jo gynėjas – dabar tai yra Vilniaus antrinės teisinės pagalbos advokatų kontoros advokatas Šarūnas Vadeikis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA