Aukso medalį „auksinė žuvelė“ skiria močiutei | Kas vyksta Kaune

Aukso medalį „auksinė žuvelė“ skiria močiutei

Moderato Patašini 2024/02/19 18:38
A. Meilutienė ir R. Meilutytė / M. Patašini ir SCANPIX nuotr.

Pirmadienio vakarą į Lietuvą iš Dohoje (Kataras) vykusio pasaulio plaukimo čempionato sugrįžo Lietuvos „auksinė žuvelė“ Rūta Meilutytė. Vakar, sekmadienio vakarą, paskutinę čempionato dieną ji pirmoji palietė plaukimo takelio sienelę ir trečią kartą iškovojo aukso medalį.

Šiame plaukime 26-erių metų Rūta Meilutytė finišavo per 29,40 s ir už nugaros paliko visas konkurentes.

Įteikus medalius, paklausta koks tai jausmas, R. Meilutytė prisipažino: „Medaliai yra toks laikinas dalykas – pamatai, pasidedi ir pamiršti. Tai tiek… Mano močiutė labai džiaugiasi medaliais, tai jis bus smagi dovana iš Dohos“, – teigė čempionė.

Auksinis vakaras Londone

2012 metų liepos 30 dienos vakarą visa Lietuva sustingusi prie žydrųjų ekranų laukė kaip Londono vasaros olimpinėse žaidynėse plaukimo 100 metrų distanciją krūtine nuplauks mūsų jaunoji plaukikė 15–metė R. Meilutytė.

Pagaliau startas. 1:05,47 sekundžių jaudulio, ir… auksas. Lietuva nuščiuvo. Tai buvo pirmasis aukso medalis plaukimo varžybose nepriklausomos Lietuvos istorijoje.

Kiek vėliau ne vienas ne tik Lietuvos bet ir užsienio sporto apžvalgininkas pripažino, kad tai buvo vienas gražiausių momentų Lietuvos sporto istorijoje.

Šia R. Meilutytės pergale bene labiausiai džiaugėsi rungtynes gyvai, kartu su plaukikės tėčiu ir dvejais broliais, stebėjusi močiutė Aldona Meilutienė.

Močiutė patarė nepatrūkti

Londono Olimpiados išvakarėse teko lankytis jų namuose Kaune, Šilainiuose. Jau tada 15–metė plaukikė buvo laimėjusi tiek daug įvairių medalių, taurių ir diplomų, kad jais buvo nukabinėtos visos vieno kambario sienos.

R. Meilutytė maloniai sutiko nukabinti bent dalį ir su jais įsiamžinti.

„Vaikeli, nepatrūk, dar tau reikės jėgų olimpiadoje…“, – tąkart šmaikštavo Rūtos močiutė prilaikydama ranka anūkės iškovotų apdovanojimų derlių.

Naujienų reportažas apie 2012 m. Londono Olimpinėse žaidynėse Rūtos Meilutytės iškovotą auksą:

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA