Parlamentarai šiemet komandiruotėms išleis didžiausią sumą per kadenciją | Kas vyksta Kaune

Parlamentarai šiemet komandiruotėms išleis didžiausią sumą per kadenciją

BNS / Jūratė Skėrytė 2024/02/17 10:45
Asociatyvi / D. Pipo nuotr.

Seimas šių metų parlamentarų komandiruotėms planuoja išleisti 650 tūkst. eurų, tai didžiausia suma šią kadenciją.

Penktadalį lėšų Seimo nariai panaudojo jau sausį.

Seimo vicepirmininko, atsakingo už komandiruotes, Vytauto Mitalo teigimu, lėšų padidėjimas susijęs su tuo, kad Lietuva šiemet pirmininkaus Europos Tarybai, taip pat gerokai suaktyvėjus parlamentinei diplomatijai.

„Dar prieš COVID-19 pandemiją Seimui komandiruotėms reikėdavo apie 500 tūkst. eurų per metus. Dabar gyvenimui einant į priekį, brangstant paslaugoms, natūralu, kad ta suma didėja“, – BNS sakė vicepirmininkas.

„Aš, pavyzdžiui, labai džiaugiuosi, kad Vašingtone Seimo Užsienio reikalų komiteto atstovai lankosi gana dažnai. Mes ten esame ir komunikuojame savo žinutę“, – teigė jis.

Pasak V. Mitalo, parlamentinei diplomatijai numatyta suma „yra tikrai adekvati“.

Vytautas Mitalas / DELFI nuotr.

Pagal Seimo valdybos patvirtintą planą, daugiausia – 269 tūkst. eurų – numatyta delegacijų tarptautinėse parlamentinėse organizacijose ir asamblėjose narių komandiruotėms.

Per 200 tūkst. eurų ketinama skirti parlamentinei diplomatijai, 90 tūkst. – Seimo vadovų darbo išvykoms, 80 tūkst. – Seimo komitetų atstovavimui susitikimuose, susijusiuose su pirmininkavimu Europos Sąjungos Tarybai ir Europos Parlamento renginiuose, per 10 tūkst. eurų – su frakcijų veikla susijusioms komandiruotėms.

Seimo kanceliarijos duomenimis, vien per sausį parlamentarai komandiruotėms išleido penktadalį šių metų biudžeto – 138 tūkst. 846 eurus.

Išlaidos komandiruotėms ženkliau padidintos pernai, mat 2022-ųjų antrojoje pusėje šiam tikslui ėmė stigti lėšų. Pernai Seimo valdyba komandiruotėms buvo numačiusi 630 tūkst. eurų, bet išleido mažiau – 588 tūkst. 682 eurus.

„Džiaugiuosi, kad pernai šiek tiek sutaupyti pavyko“, – sakė V. Mitalas.

Ankstesniais metais – 2021 ir 2022 – Seimo narių darbo išvykoms būdavo numatyta po 300 tūkst. eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA