Raudondvaryje apdovanoti Kauno rajono kūrėjai | Kas vyksta Kaune

Raudondvaryje apdovanoti Kauno rajono kūrėjai

Lietuvos valstybės atkūrimo dienos išvakarėse Raudondvario dvaro menų inkubatoriuje vykusiame minėjime Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas apdovanojo kraštui nusipelniusius asmenis.

„Vertinant bendruomenių iniciatyvas, gyvenimo kokybės, kultūros, verslo, paveldo išsaugojimo ir kitus rodiklius Kauno rajonas jau daug metų minimas tarp geriausių Lietuvos savivaldybių. Savo darbais jūs rodote pavyzdį visai šaliai“, – pabrėžė meras.

Pirmo lygio Kauno rajono garbės ženklu apdovanotas „Hegelmann Group“ logistikos ir transporto kompanijai priklausančios „Hegelmann Transporte“ įmonės generalinis direktorius Tomas Jurgelevičius ir jau šeštą kadenciją Kauno rajono savivaldybės taryboje dirbanti Regina Lukoševičienė. Apdovanojimo potvarkyje pabrėžiami šios politikės nuopelnai stiprinant savivaldą ir sprendžiant gyventojų problemas. R. Lukoševičienė yra TS (LKD) frakcijos seniūnė.

Domeikavos seniūnijoje įsikūrusi „Hegelmann Group“ pasižymi socialiai atsakingais sprendimais ir net tris metus iš eilės pelnė „Top Employer Lietuva“ įvertinimą už išskirtinai geras darbo ir tobulėjimo sąlygas. Kompanija yra pagrindinė futbolo klubo „Hegelmann“ rėmėja, rašoma Kauno rajono savivaldybės internetinėje svetainėje.

Klubą sudaro vyrų ir moterų futbolo komandos, o pernai buvo įsteigta vyrų salės futbolo komanda bei „Hegelmann“ vaikų futbolo akademija, kurioje treniruojasi 150 jaunųjų talentų. T. Jurgelevičius aktyviai dalyvauja Kauno rajono trišalės tarybos, Kauno krašto pramonininkų ir darbdavių asociacijos veikloje, prisideda prie socialinių akcijų ir bendruomenių rėmimo.

Atsiimti antro lygio garbės ženklo raudonuoju kilimu į sceną žengė Garliavos Juozo Lukšos gimnazijos chemijos mokytoja Asta Račkauskienė. Per 44 pedagoginio darbo metus ji išugdė daug mokinių, kurie aukščiausiais įvertinimais laikė brandos egzaminus, atstovavo gimnazijai Kauno rajono ir Lietuvos olimpiadose, tarptautiniuose konkursuose. Mokytoja inicijavo biotechnologijų mokymus ir kartu su mokiniais vykdo mokslo tiriamąją veiklą. 2009 m. A. Račkauskienė buvo paskelbta Kauno rajono metų mokytoja, o nuo 2018 m. darbuojasi Nacionalinės mokyklų vertinimo agentūros konsultante.

Antro lygio garbės ženklas taip pat buvo įteiktas floristui, Žemės meno festivalių organizatoriui Marijui Gvildžiui. Savo unikaliais kūriniais menininkas puošia Kauno rajoną, daug jo projektų įgyvendinta užsienyje.

Neveronyse gyvenantis Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademijos lektorius, žolininkas ir švietėjas Marius Lasinskas už alternatyviosios medicinos puoselėjimą ir sklaidą apdovanotas trečio lygio garbės ženklu.

Kauno rajono savivaldybės medaliu (pasižymėjimo ženklu) už ilgametę aktyvią veiklą bendruomenėje įvertintas Garliavos seniūnaitis Rimas Antanaitis.

Šventinę nuotaiką Raudondvario dvaro menų inkubatoriuje kūrė Kauno technologijos universiteto tautinio meno ansamblis „Nemunas“, operos solistai Andrius Apšega ir Ingrida Kažemėkaitė. Renginį vedė Egidijus Stancikas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA