Kodėl Kauno savivaldybė neleido surengti akcijos prie savivaldybės? | Kas vyksta Kaune

Kodėl Kauno savivaldybė neleido surengti akcijos prie savivaldybės?

Asociatyvi / lryto.lt / J. Stacevičiaus nuotr.

Vasario 23 dieną prie Kauno miesto savivaldybės buvo planuojama Ukrainos palaikymo akcija „Uždek žvakutę žuvusiems Ukrainos laisvės gynėjams“. Organizatoriai planavo kviesti visus neabejingus kauniečius susiburti ir iš žvakučių sudėti Ukrainos vėliavą, taip pagerbiant visus žuvusius Ukrainos laisvės gynėjus. Tačiau Kauno miesto savivaldybės Renginių derinimo komisija nesutiko išduoti leidimo akcijai. Renginio organizatoriai pabrėžia, kad tai ne pirmas toks atvejis.

„Pirmaisiais karo Ukrainoje metais Kauno miesto savivaldybė neišdavė leidimo vienam iš organizuojamų protestui prie savivaldybės. Tada administracija argumentavo, kad toje pačioje vietoje planuojamas kitas renginys, tačiau renginio dieną paaiškėjo, kad tai buvo netiesa – aikštė priešais savivaldybę buvo tuščia. Šiandien matome analogišką situaciją, kai savivaldybė neišduoda leidimo renginiui, nors visos sąlygos tam yra tinkamos“, – išplatintame pranešime žiniasklaidai teigė vienas iš renginio organizatorių Antanas Jankūnas.

Leidimas neišduotas dėl Kauno miesto savivaldybės organizuojamos parodos „Antrųjų karo Ukrainoje metinių minėjimas“. Ši paroda bus eksponuojama nuo vasario 20 d. iki kovo 10 d., o tai reiškia, kad šiuo laikotarpiu savivaldybė gali neišduoti leidimų renginiams, protestams ar akcijoms priešais Kauno miesto savivaldybę.

Akcijos organizatoriai tokį savivaldybės elgesį laiko nenuoširdžiu ir regi bandymus riboti miestiečių susirinkimų laisvę.

„Visvaldas Matijošaitis, oficialiai įgijęs karo rėmėjo statusą, žinoma, nujaučia sulauksiantis kritikos antrųjų Ukrainos karo metinių metu. Tikėtina, kad buvo ilgai ieškoma formalaus būdo užblokuoti visuomenines iniciatyvas prie Kauno miesto savivaldybės šiuo svarbiu laikotarpiu. Todėl sveikinu savivaldybę radus būdą tai padaryti nepažeidžiant įstatymų“, – ironizavo kitas renginio organizatorius Ralfas Romeika.

Renginio iniciatoriai Rasa Duobaitė-Bumbulienė, Andrijana Filinaitė, Antanas Jankūnas, Martynas Prievelis ir Ralfas Romeika pranešė, jog planuojama teikti naują prašymą išduoti leidimą organizuoti Ukrainos palaikymo akciją naujoje vietoje netoli Kauno miesto savivaldybės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA