Lietuvos automobilių kelių direkcija keičia pavadinimą | Kas vyksta Kaune

Lietuvos automobilių kelių direkcija keičia pavadinimą papildyta

BNS 2024/02/08 11:22
DELFI nuotr.

Valstybės kontroliuojama Lietuvos automobilių kelių direkcija keičia pavadinimą į „Via Lietuva“.

Naujas bendrovės pavadinimas trečiadienį įregistruotas Registrų centre.

Pasak įmonės vadovo Mariaus Švaikausko, pavadinimo keitimas siejamas su organizacijos pertvarka, pradėta pernai ir tęsiama šiemet.

„Manome kad naujas įmonės pavadinimas labiau atspindės įmonės siekį ir ambiciją tęsti pradėtus organizacinius pokyčius, didinti brandą įmonėje sutelkti ir sustiprinti kelių inžinerijos kompetencijas ir užtikrinti, kad šalyje būtų kuriamas saugus, tvarus ir technologiškai pažangus šalies kelių tinklas“, – pranešime sakė jis.

Planuojama, kad pavadinimo keitimas bus baigtas pirmoje metų pusėje – numatoma atnaujinti ir logotipą, vizualinį identitetą, šūkį, misiją, viziją.

Sausio pradžioje skelbta, kad direkcija pavadinimo keitimą priskyrė prie prioritetinių šių metų darbų, pavadinimas keičiamas gavus akcininkės – Susisiekimo ministerijos pritarimą. Taip pat bus atnaujinamas ir prekės ženklas.

Kelių direkcija nuo praėjusių metų sausio tapo akcine bendrove, o jos vadovu paskirtas Marius Švaikauskas. Sausio pradžioje jis yra sakęs, kad 2024 metais įmonė žada išlaikyti darbų tempą ir tęstinumą, tęsti įmonės pertvarką.

Registrų centro duomenimis, 2022 metais įmonės pajamos augo 22,7 proc. iki 13,1 mln. eurų, grynasis pelnas sumenko tris kartus iki 782 tūkst. eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA