Iš vakaro putojantis vynas – ryte automobilis ant „tralo“ | Kas vyksta Kaune

Iš vakaro putojantis vynas – ryte automobilis ant „tralo“

Asociatyvi / J. Matonio nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (AVPK) Kelių policijos skyriaus pareigūnai, siekdami užtikrinti saugumą kelyje, praėjusią savaitę, sausio 29-vasario 4 dienomis, toliau tikrino, kaip eismo dalyviai laikosi Kelių eismo taisyklių (KET). Per savaitę Kelių policijos pareigūnai mobiliaisiais greičio matavimo prietaisais užfiksavo 604 greičio viršijimo atvejus.

Praėjusią savaitę, kaip ir įprastai, vykdytos prevencinės priemonės, skirtos neblaiviems vairuotojams nustatyti. Šį kartą, ketvirtadienį, anksti ryte, apie 07.25 val., pareigūnai Kauno r., Zapyškio mstl., patikrinimui sustabdė automobilį „VW Passat“, vairuojamą neblaivaus vyro (gim. 1971 m.), rašoma Kauno AVPK pranešime žiniasklaidai.

Vairuotojas teigė pareigūnams, jog gėrė putojantį vyną iki vėlaus vakaro, o kitos dienos rytą, nors ir jautėsi šiek tiek prastai, vyko į darbą. Tačiau šis darbuotojas greitai darbe nepasirodė – jam nustatytas vidutinis girtumo laipsnis (1,80 prom.), o jo automobilis nutransportuotas į saugojimo aikštelę.

Kitą dieną, sausio 30 d., apie 16.15 val. Kėdainių r., kelyje Lančiūnava-Rudžiai, į pareigūnų akiratį pateko neblaivus vyras (gim. 1982 m.), kuris vairavo dviratį. Vairuotojui nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 1,74 prom.

Kelių policijos pareigūnų teigimu, dviračio vairavimas žiemą tampa vairuotojams nelengvu iššūkiu – dėl slidžios kelio dangos padidėja rizika susižaloti, o išgėrus – dėl sulėtėjusios reakcijos ir suprastėjusios koordinacijos padidėja rizika patekti į eismo įvykį ar net sukelti jį. Pasak pareigūnų, svarbu, būnant bet kokios transporto priemonės vairuotoju ir dalyvaujant eisme, būti blaiviu.

„Būkime sąmoningi ir atsakingi vairuotojai – saugokime vieni kitus“, – akcentavo pareigūnai.

Savaitgalį Kelių policijos pareigūnai taip pat vykdė policines priemones, skirtas neblaiviems vairuotojams ir kitiems KET pažeidimams išaiškinti. Jų metu policijos pareigūnai Kauno ir Kėdainių miestuose bei rajonuose patikrino apie 4,7 tūkst. transporto priemonių. Jų metu nustatyta 13 neblaivių vairuotojų (Jų girtumo laipsnis svyravo nuo 0,56 prom. iki 1,42 prom.).

Iš viso per praėjusią savaitę Kelių policijos pareigūnai nustatė 17 neblaivių vairuotojų (dar 6 nustatė kolegos iš kitų padalinių) ir 10 asmenų, kurie vairavo transporto priemonę neturėdami tam teisės. Vykdytų priemonių metu pareigūnai nustatė ir kitus KET pažeidimus.

Pareigūnai ragina visus eismo dalyvius laikytis Kelių eismo taisyklių, būti drausmingiems kelyje bei linki saugaus kelio! Tik kartu rūpindamiesi savo ir kitų saugumu laimingai pasieksime kiekvienos kelionės tikslą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA