Iškilmingoje šventėje pagerbti Kauno klinikų Kraujo centro donorai | Kas vyksta Kaune

Iškilmingoje šventėje pagerbti Kauno klinikų Kraujo centro donorai

Vitos Kučinskienės nuotr.

Sausio 30-ąją dieną Kauno klinikų Kraujo centras surengė iškilmingą šventę, kurios metu pagerbė nuolatinius kraujo donorus ir skleidė neatlygintinos kraujo donorystės idėją. Tradicija tapusio Kraujo centro renginio metu donorams padėkota už jų prasmingą darbą, dėl kurio pacientams gali būti atliekamos sudėtingos operacijos ir procedūros bei skiriamas gyvybes gelbstintis gydymas.

Kauno klinikų generalinis direktorius prof. habil. dr. Renaldas Jurkevičius padėkojo kraujo donorams visų ligoninės gydytojų ir slaugytojų vardu. „Garbė būti tarp žmonių, kurie atvykdami paaukoti kraujo, rodo teigiamą pavyzdį ir prisideda prie pacientų gyvybių gelbėjimo, – dėkojo profesorius. – Taip pat dėkoju Kraujo centro kolektyvui, kuris kasdien nenuilstamai dirba vardan mūsų pacientų gerovės.“

Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos viceministras Aurimas Pečkauskas sveikinimo kalboje dėkojo kraujo donorams už suteikiamą viltį gyventi, rašoma Kauno klinikų informaciniame pranešime.

„Kasmet šalys vertinamos pagal Pasaulio laimės indeksą. Pastebima, kad laimingiausiomis pripažintas šalis vienija bendruomeniškumo jausmas.

Tikiu, kad jūsų susibūrimas į šią bendruomenę ir sprendimas paaukoti kraujo prisideda prie laimingesnio Lietuvos gyventojų rytojaus, – sako A. Pečkauskas. – Galiu drąsiai teigti, kad dovanodami viltį gyventi ir pasveikti sergantiesiems, jūs tampate ne tik kraujo donorais, bet ir laimės ambasadoriais.“

Aurimas Pečkauskas / Vitos Kučinskienės nuotr.

Kauno klinikų Kraujo centro vadovė dr. Diana Remeikienė pažvelgė į 2023-uosius metus, kurie Kraujo centrui buvo rekordiniai. „2023-aisiais Kraujo centras sulaukė beveik 15 tūkst. kraujo donorų – tai didžiausias donorų skaičius per metus.

Tačiau donorinio kraujo ir jo komponentų mums reikia nuolat – Kauno klinikose per metus atliekama daugiau nei 70 tūkst. chirurginių operacijų ir donorų dėka jos gali vykti sėkmingai, – sako dr. D. Remeikienė. – Jūs ne tik gelbstite žmonių gyvybes, bet ir skatinate medicinos pažangą.“

Diana Remeikienė / Vitos Kučinskienės nuotr.

Kraujo centro vadovė dėkojo visam centro kolektyvui už profesionalumą ir atsidavimą darbui, taip pat kariuomenės padaliniams, miestų bendruomenėms, įmonėms ir organizacijoms, prisidėjusiems prie sėkmingų išvažiuojamųjų kraujo donorystės akcijų. „Kauno klinikų Kraujo centro išskirtinumas – per metus beveik 40 proc. viso donorinio kraujo atsargų surenkame išvažiuojamųjų akcijų metu“, – paaiškina dr. D. Remeikienė.

Kiekvienais metais Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro įsakymu apdovanojami kraujo donorai. Donorai, neatlygintai kraujo paaukoję 30 kartų ir daugiau – Lietuvos nusipelniusiojo donoro pažymėjimu, o dovanojusiems kraujo ne mažiau kaip 40 kartų suteikiamas Garbės donoro vardas. Šias metais šventės metu Lietuvos nusipelniusio donoro pažymėjimai įteikti 77 kraujo donorams, o Garbės donoro vardai suteikti 28 donorams.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA