Paskutinė galimybė patirti žiemos pasaką šviesos festivalyje „Mėnulio takais“ Rumšiškėse | Kas vyksta Kaune

Paskutinė galimybė patirti žiemos pasaką šviesos festivalyje „Mėnulio takais“ Rumšiškėse

Šviesų festivalis „Mėnulio takais“ / Organizatorių nuotr.

Beveik tris mėnesius Lietuvos gyventojus džiuginęs šviesos ir žibintų festivalis „Mėnulio takais“ šią savaitę atsisveikina su lankytojais.

Iki sekmadienio, vasario 4 d., visi, kas dar nespėjo aplankyti tikros žiemos ir šviesos pasakos Rumšiškėse, yra kviečiami pakeliauti mėnulio takais ir pamatyti daugiau nei 300 skulptūrų, lazerių ir LED instaliacijų, teigiama festivalio organizatorių pranešime.

„Labai džiaugiamės, kad šiųmetis festivalis, kuris vyksta unikalioje vietoje, Lietuvos etnografijos muziejaus teritorijoje, pritraukė dešimtis tūkstančių lankytojų ne tik iš Lietuvos, bet ir iš kaimyninių šalių: Latvijos, Lenkijos ir kt.

Šiemet stengėmės sukurti tokią kompoziciją, kuri leistų pakeliauti ir pajusti šventinę nuotaiką, apgaubtų šiluma net tamsiais ir žvarbiais žiemos vakarais ir, manome, jog mums puikiai pavyko tai įgyvendinti. Džiaugiamės, kad galėjome sukurti kokybišką pramogą visiems šeimoms nariams – nuo pačių mažiausių iki suaugusių“, – sako festivalio organizatoriai.

„Džiugu, kad Lietuvos etnografijos muziejus, ieškodamas naujų bendradarbiavimo formų, nesustoja stebinti Lietuvos gyventojų bei svečių.

Šviesos ir žibintų festivalis „Mėnulio takais” ryškiomis spalvomis nuspalvino muziejaus ekspoziciją tamsiausiu metų laiku ir leido į ją pažvelgti kitu kampu. Šiemet iš lankytojų sulaukėme itin daug gražių atsiliepimų, kurie po muziejaus ekspozicijos lankymo dienos metu, tuo pačiu nusprendė vakare užsukti į šviesos festivalį”, – sako Lietuvos etnografijos muziejaus direktorė Gita Šapranauskaitė.

Festivalyje lankytojai gali pamatyti paslaptingų miško gyventojų, laumių, angelų, lietuvių kultūros ir istorijos įkvėptų šviesos skulptūrų. O bent trumpam užsimiršti, pasinerti į svajonių ir sapnų karalystę, pabūti tarsi nesvarumo būsenoje kvies „Žvaigždžių miškas“. Daugiau nei 300 skulptūrų, lazerių ir LED instaliacijų ir beveik 2 km maršrutas – šviesos ir žibintų festivalis „Mėnulio takais“ lauks lankytojų iki vasario 4 d. Rumšiškėse, kur kiekvienas galės pasinerti į pasaką, pajusti šviesos galią ir šventinę nuotaiką.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA