Teismas A. Kandrotui-Celofanui leido gyvai dalyvauti riaušių bylos posėdyje | Kas vyksta Kaune

Teismas A. Kandrotui-Celofanui leido gyvai dalyvauti riaušių bylos posėdyje

BNS / Ingrida Steniulienė 2024/01/31 11:19
Antanas Kandrotas-Celofanas / Asociatyvi / ELTA, M. Morkevičiaus nuotr.

Vilniaus miesto apylinkės teismas nusprendė, kad už finansinius nusikaltimus kaltintis Antanas Kandrotas, pravarde Celofanas, gali gyvai dalyvauti riaušių bylos posėdyje, kur yra sulaukęs kaltinimų.

Per posėdį trečiadienį teisėjas Mindaugas Striaukas paskelbė, kad A. Kandroto gynėjo Eriko Rugieniaus prašymas dėl kontaktinio dalyvavimo posėdyje yra tenkinamas.

„Bus etapuojamas, dalyvaus tiesiogiai, šiandien dėl logistinių priežasčių į teismą nebuvo pristatytas“, – sakė teisėjas M. Striaukas, pažadėjęs, kad į kitą posėdį A. Kandrotas bus atvežtas.

„Kaip jūs tada mane užčiaupsit“ – atkirto A. Kandrotas, jis anksčiau dažnai per posėdžius, kai dalyvaudavo gyvai, išsakydavo replikas, o teisėjai nuolat jį drausmindavo, atimdavo mikrofoną, grasino pašalinti iš salės.

Kol kas A. Kandrotas riaušių bylos nagrinėjime dalyvauja nuotoliniu būdu iš Vilniaus kalėjimo, kur atlieka jam teismo paskirtą laisvės atėmimo bausmę kitose bylose.

Penkiems kaltinamiesiems skirtos baudos už neatvykimą

Dar penki kaltinamieji 2021 metų prie Seimo riaušių byloje nubausti baudomis po 300 eurų už neatvykimą į posėdį be pateisinamos priežasties.

„Turim vis dar nenorinčių atvykti į posėdžius“, – per posėdį trečiadienį sakė Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas Mindaugas Striaukas.

Baudos paskirtos Almantui Bimbai, Gediminui Chaidakevičiui, Dovydui Kubričenkai, Žydrūnui Patašiui ir Igoriui Siubarovui.

Teismas beveik kiekvieną posėdį kai kuriems kaltinamiesiems skiria baudas, kai kurie iš jų baudų sulaukė ne kartą.

2021 metų rugpjūtį prie Seimo vykusių riaušių byloje teismas toliau apklausia liudytojus. Trečiadienį teisme liudijęs policijos pareigūnas prisiminė, kad per 2021 rugpjūčio įvykius minia į pareigūnus ne tik mėtė akmenis, butelius, valstybinę vėliavą, rodė nepadorius gestus, bet ir kvietė juos kartu nuversti Seimą.

„Turėjom atsitraukti žmonių minią nuo įvažiavimo į Seimą. Minia įsirėmė į skydus, mes ėjome iš galo. Jie neleido stumti, įsirėmė į skydus, minia ėmė svaidyti butelius, rėkė, spardė skydus. Vienas iš žmonių į mus metė valstybinę vėliavą“, – teismui teigė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnas Rolandas Romanovskis

R. Romanovskis taip pat pasakojo, kad matęs ant grindinio gulinčią, akmens sužeistą kolegę, policijos pareigūnę, nuo riaušininkų taip pat nukentėjo jo tiesioginis vadovas.

Jis taip pat įsiminė, kad kaltinamasis Andrejus Lobovas veikė kaip agitatorius.

Per ikiteisminį tyrimą byloje buvo apklausta 317 liudytojų, tarp jų – 40 Seimo narių.

Kaltinimai riaušių prie Seimo byloje yra pareikšti 87 asmenims. Beveik visi kaltinamieji yra laisvėje.

Riaušės prie parlamento rūmų Vilniuje kilo 2021 metų rugpjūčio 10-osios vakarą po mitingo prieš Vyriausybės ribojimus, skirtus imuniteto nuo koronaviruso neturintiems ir nesitestuojantiems žmonėms.

Bylą teismas pradėjo nagrinėti pernai balandį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA