Prokuratūra panaikino STT nutarimą nepradėti ikiteisminio tyrimo dėl pusiaukelės namų | Kas vyksta Kaune

Prokuratūra panaikino STT nutarimą nepradėti ikiteisminio tyrimo dėl pusiaukelės namų

BNS / Dominykas Biržietis 2024/01/30 14:54
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno apygardos prokuratūra panaikino Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) nutarimą nepradėti ikiteisminio tyrimo dėl pusiaukelės namų Domeikavoje steigimo.

Tai BNS patvirtino Kauno apygardos prokuratūros atstovė Milda Butkutė.

Teismas įpareigojo STT dar kartą atlikti aplinkybių tikslinimą. Domeikavos seniūnijos bendruomenė pareiškimą dėl Lietuvos kalėjimų tarnybos (LKT) steigiamų pusiaukelės namų STT pateikė pernai gruodį.

„Prokuroro manymu, atlikto tyrimo metu atsakyta ne į visus pareiškime keliamus klausimus. Visų pirma tai klausimas, liečiantis aptariamo pastato įsigijimo kainą, kuri, kaip nurodoma, yra beveik 100 tūkstančių eurų didesnė už sumą, už kurią pastatas buvo pardavinėjamas“, – teigiama nutarime.

Pasak prokuroro, STT taip pat neįvertino aplinkybių, kad teikiant pareiškimą LKT nebuvo pervedusi beveik 370 tūkst. eurų iš 1,3 mln. eurų prašytos sumos.

„Ikiteisminio tyrimo įstaigai nurodyta atlikti papildomus pareiškime išdėstytų aplinkybių patikslinimo veiksmus. STT patikslinti aplinkybes turi pagal įstatymų numatytą tvarką“, – BNS nurodė M. Butkutė.

Iš kitos pusės, prokuroro manymu, ikiteisminis tyrimas dėl pusiaukelės namų steigimo Domeikavos seniūnijoje šiuo metu nepradėtinas, kadangi nustatyti pažeidimai gali būti ištaisyti pareiškimo patikslinimo stadijoje.

Apie tai pirmasis pranešė naujienų portalas „15min“.

Pusiaukelės namai Domeikavoje veiklą pradėjo praėjusių metų gruodžio viduryje. Planai atverti pusiaukelės namus šioje vietoje sulaukė gyventojų, Kauno miesto ir rajono savivaldybių pasipriešinimo.

LKT duomenimis, šiuo metu pusiaukelės namuose gyvena 10 nuteistųjų – 2 daugiau nei veiklos pradžioje. Visi nuteistieji susirado darbą, du iš jų savanoriauja vietos nevyriausybinėse organizacijose.

Praėjusį ketvirtadienį posėdžiavusi Kauno rajono savivaldybės taryba nutarė siekti Domeikavos seniūnijoje veikiančių pusiaukelės namų pastato perėmimo.

Kaip BNS sakė gyventojams atstovaujantis advokatas Saulius Dambrauskas, septynių asmenų vardu taip pat siekiama pateikti ieškinį Kauno apylinkės teismui dėl LKT veikimo ne pagal kompetenciją, trečiuoju asmeniu įvardijant Teisingumo ministerija.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA