Po kaltinimų pasisavinus dainas – „Hiperbolės“ atsakas: eilinis aferistas | Kas vyksta Kaune

Po kaltinimų pasisavinus dainas – „Hiperbolės“ atsakas: eilinis aferistas

delfi.lt 2024/01/29 14:50
Delfi montažas

Praėjusį penktadienį praūžė ilgai laukti M.A.M.A muzikos apdovanojimai, kurių metu buvo įteikta ne vena statulėlė. Ją už viso gyvenimo muzikinę veiklą gavo ir legendinė grupė „Hiperbolė“. Vis dėlto praėjus kuriam laikui grupės nariai buvo apkaltinti dviejų dainų pasisavinimu. Į tai netruko sureaguoti ir Viktoras Prapras.

Praėjus vos dienai po laukiamiausių metų muzikos apdovanojimų socialiniuose tinkluose išplito lietuvio įrašas, kuriame teigiama, kad grupė pavogė net dvi jo sukurtas dainas – tai „Išgalvotas gyvenimas“ ir „Pamiršk mane“.

„Šį savaitgalį stebėdamas M.A.M.A. apdovanojimus supratau, kad jau būtų laikas atskleisti gyvenimo paslaptį. Apdovanojimų pabaigoje grojo „Hiperbolė“, gavusi apdovanojimą už viso gyvenimo muzikinę veiklą. Aš juos irgi sveikinu, tačiau…

Šiandien oficialiai pareiškiu, kad prieš 43 metus buvo pavogtos ar nusavintos mano sukurtos dainos „Išgalvotas gyvenimas“ ir „Pamiršk mane“. Aš jas sukūriau dar studentijos laikotarpiu ir pasikeitėme vieno vakarėlio su visais studentais metu.

Tuo metu kūriau ir aranžavau daug dainų, pritaikytų gitarai. Tai buvo ir yra mano hobis. Po 4 metų išgirdau savo dainas Sporto halėje, atliekant „Hiperbolės“. Tai buvo 1984 m. Džiaugiausi, kad mano dainos įgavo tokį populiarumą!!! Džiaugėsi ir gausus mano draugų būrys, žinodamas, kieno tai dainos.

Teisybės dėlei, „Pamiršk mane“ suaranžuota greitesniam tempui, kaip ir pridera roko grupei. Tačiau „Pamiršk mane“ labai mažai pakeitimų, ir atlikta visą laiką grupės nepriekaištingai!!! Tiesiog nepretenduoju į honorarus, bet iš grupės narių laukiau daug metų tiesos, kurios, deja, jie neatskleidė. Nors, gal tą faktą žinojo tik vienas ar du jos nariai.

Su pagarba!“, – apie dainų autorystę socialiniuose tinkluose rašė Gediminas.

Dėl kilusios situacijos Delfi susisiekė ir su grupės lyderiu Viktoru Prapru, kuris šiems teiginiams turėjo tik vieną atsakymą. „Eilinis aferistas“, – patikino jis, paklaustas, ar vyro įraše yra tiesos. V. Prapras pabrėžė, kad netrukus bus surengta ir konferencija, kurios metu bus daugiau pakomentuoti apie susidariusią nemalonią situaciją.

Delfi primena, kad penktadienį Kauno „Žalgirio“ arenoje vyko didžiausias lietuviškos muzikos renginys – „M.A.M.A.“ apdovanojimų ceremonija. Tą vakarą buvo pagerbti ryškiausi atlikėjai ir grupės, kurie 2023-iais paliko ryškų pėdsaką – jiems tradiciškai įteiktos statulėlės.

Sausio 26 dieną įvyksiančios „M.A.M.A.“ apdovanojimų ceremonijos vairas patikėtas netikėtam duetui – vedėjais tapo viena ryškiausių šalies dainininkių Monika Liu ir vienas geriausių šalies humoristų ir televizijos laidų vedėjų – Justinas Jankevičius.

Renginio svečiai:

Jau anksčiau organizatoriai buvo atskleidę ir dalį ceremonijoje pasirodysiančių atlikėjų, tarp kurių – legendinės grupės „Hiperbolė“ nariai, Vaidas Baumila, Rokas Yan, Evgenya Redko, Inga Jankauskaitė.

Įspūdingus pasirodymus „M.A.M.A.“ scenoje surengė viena garsiausių šalies indie pop muzikos grupių „Sisters On Wire“, garsiausias šalies DJ‘s – Jovani, scenoje savo hitus pristatė atlikėjai Remis Retro bei Jurijus.

Ugningą šou pirmą kartą didžiojoje scenoje surengs roko grupė „Mėlyna“, reperis Proflame. Taip pat scenoje žiūrovai išvydo išskirtinį alternatyvios muzikos kūrėjos Rūtos MUR pasirodymą, grupę „Žemaitukai“ bei kitus.

„Muzikos apdovanojimų ceremonija – tai dinamiškas, kupinas netikėtumų ir nesuvaidintų emocijų vakaras. Kiekvienais metais žiūrovus stengiama pradžiuginti įspūdingais pasirodymais ar net netikėtais sugrįžimais. Šie metai nėra išimtis. Jau kuris laikas didžiulė profesionalų komanda rengia įsimintiną reginį, kurį išvysime jau kitą penktadienį Kaune“, – dar iki renginio intrigavo organizatoriai.

Renginio akimirkos:

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA