V. Matijošaitis sulaukė teismo malonės dėl nesumokėtų mokesčių | Kas vyksta Kaune

V. Matijošaitis sulaukė teismo malonės dėl nesumokėtų mokesčių

BNS / Roma Pakėnienė 2024/01/24 08:42
/ R. Tenio nuotr.

„Vičiūnų grupės“ vienas savininkų, Kauno meras Visvaldas Matijošaitis pasiekė jam palankaus teismo sprendimo ginče su Valstybine mokesčių inspekcija (VMI) ir Mokestinių ginčų komisija dėl daugiau nei 27 tūkst. eurų nesumokėtų mokesčių. Vis dėlto sprendimas dar nėra galutinis.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) sausio 17 dieną iš dalies patenkino V. Matijošaičio skundą ir panaikino VMI bei komisijos 2021 metais priimtus sprendimus dėl apskaičiuoto 27 443 eurų pridėtinės vertės mokesčio ir su juo susijusių sumų bei klausimą grąžino VMI nagrinėti iš naujo.

LVAT panaikino Vilniaus apygardos administracinio teismo 2022 metų liepą priimtą sprendimą.

Byla buvo nagrinėta neviešame posėdyje, todėl teismo atstovė Neringa Lukoševičienė BNS pateikė tik sprendimo rezoliucinę dalį.

V. Matijošaitis teigia, kad ginčas susijęs su jo šeimos turtu ir jo išsamiau nekomentuoja.

„Tai yra jau gana seni reikalai, susiję su asmeniniu šeimos turtu ir sandoriais po žmonos Irenos mirties, apie kuriuos plačiau nenorėčiau komentuoti. Teismas patvirtino, kad Mokesčių inspekcija neteisingai įvertino aplinkybes. Tik tiek“, – BNS perduotame komentare sakė Kauno meras.

Ginčo esmės nekomentuoja nei VMI, nei Mokestinių ginčų komisija.

„Mokestinių ginčų komisija negali teikti informacijos apie gyventojų konkrečius mokestinius ginčus, įskaitant informaciją apie ginčo buvimą ar jo turinį, nes informacijos teikimą riboja teisės aktai – Mokesčių administravimo ir Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymai“, – atsakyme BNS teigė komisija.

„Sprendimai dėl patikrinimo akto tvirtinimo nėra paslaptyje nelaikoma informacija, todėl nėra skelbiami viešai“, – rašoma VMI atsakyme BNS.

VMI duomenimis, V. Matijošaitis 2022 metais buvo vienas turtingiausių Lietuvos merų ir šeštas turtingiausių politikų, valstybės tarnautojų dešimtuke, vertinant tik individualų jų turtą.

Pagal 2022 metų deklaraciją jo turtas, nevertinant suteiktos 4,6 mln. eurų paskolos, siekė 5,3 mln. eurų (2021 metais – 5 mln. eurų), tačiau žiniasklaida skaičiuoja, kad jo turto vertė yra dešimtis kartų didesnė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA